Hem / Nyheter & Event / Västerbotten / Vindeln är Årets UF-kommun i Västerbotten 2022

Vindeln är Årets UF-kommun i Västerbotten 2022

Varje år delar Ung Företagsamhet Västerbotten ut priset för Årets UF-kommun. För att en kommun ska utses till Årets UF-kommun ska de arbeta framgångsrikt med en röd tråd av entreprenöriellt lärande genom skolans alla årskurser.

Vindelns kommun utsågs under dagen till Årets UF-kommun i Västerbotten. Kommunen har under det senaste året visat på ett helhetsgrepp kring entreprenöriellt lärande som en röd tråd där de arbetar på flera olika nivåer inom kommunen, inte bara i den dagliga verksamheten i skolan. Under läsåret har bland annat alla pedagoger i kommunen gått en utbildning i entreprenörskap, de har genomfört den egna mässan Vindeln Business Week där skolan och arbetslivet fick mötas samt att de under året har deltagit under flera av UF:s andra projekt.

- Det känns otroligt kul att vi uppmärksammas för det arbete vi gör, säger Bodil Jacobsson biträdande rektor som har varit en viktig nyckelperson för det entreprenöriella lärandet i kommunen. 

- Det är fantastiskt kul och superviktigt att det är skolan tillsammans med kommunen och näringslivet som arbetar tillsammans med det här, säger Angelica Johansson företagslots Vindelns kommun. 

Såhär lYder motiveringen till Årets UF-kommun i Västerbotten:                  

Årets UF kommun 2022 har genom ömsesidig samverkan med företagen, kommunen och skolan skapat viktiga plattformar för kommunens utveckling. Skolans vision är att alla elever ska få en likvärdig utbildning och ges samma möjligheter att utvecklas som individer. Utvecklingen kring de entreprenöriella lärande har skett genom bästa tänkbara kollegiala drivkraft och samarbete hos skolpersonalen. Näringslivet har tagit stort ansvar för att ge eleverna möjlighet att öva på sin egen företagsamhet och tagit fasta på att ju tidigare de får börja desto bättre. Hela grundskolan genomsyras av entreprenörskap och eleverna får växa och se möjligheter där de bor i Årets UF kommun Vindeln.

Här kan ni titta på filmen om Vindelns kommun:

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.