Hem / Nyheter & Event / Västernorrland / Ånge är Årets Grundskolekommun i Västernorrland 2022!

Ånge är Årets Grundskolekommun i Västernorrland 2022!

Ånge Kommun är utsedd till Årets Grundskolekommun i Västernorrland 2022!

"Vi vill visa uppskattning för den resa som de har påbörjat med att få in entreprenörskap som en röd tråd genom hela grundskolan. Med krafttag tillsammans med Ånge Kommun och Näringslivskontoret har det gett effekt ut mot skolorna. De är riktiga förebilder!" säger Jennie Wiklander som är grundskoleansvarig på Ung Företagsamhet Västernorrland.

Motiveringen till utmärkelsen Årets Grundskolekommun 2022 lyder:
"Ung Företagsamhet Grundskolan tillsammans med Ånge kommun, har under året satt igång ett arbete med att få in en röd tråd med entreprenörskap genom hela skolgången och skolan skapar därmed viktiga plattformar för kommunens utveckling. Skolans vision är att alla elever ska få en likvärdig utbildning och ges samma möjligheter att utvecklas som individer. Näringslivet har tagit stort ansvar för att ge eleverna möjlighet att öva på sin egen företagsamhet och tagit fasta på att ju tidigare de får börja desto bättre. Kommunen har påbörjat insatsen av entreprenörskap och låter eleverna få växa och se möjligheter där de bor i Årets grundskolekommun Ånge."

Stort grattis återigen från oss på Ung Företagsamhet Västernorrland!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.