Hem / Nyheter & Event / Västernorrland / Första UF-företaget registrerat – redan efter en minut
ung företagsamhet

Första UF-företaget registrerat – redan efter en minut

ReJuiced UF från Sollefteå blev första UF-företag att registrera sig för läsåret 2022/2023 – redan efter en minut. Inför öppnandet av registreringen var intresset för att driva UF-företag rekordstort.

Drygt 6600 elever över hela Sverige hade föranmält sig för att starta UF-företag, en rekordnotering, och idag när den officiella registreringen öppnade var det full rusning att slutföra sin registrering. De första tio minuterna hade över 100 företag registrerat sig. ReJuiced UF, bestående av Simon Frimodig, Elida Nordén och Thea Fängström från Sollefteå var snabbast.

Hur hade ni laddat upp, fullproppade med kaffe eller energidryck?
– Ja nästan, ha ha. Vi gick upp tidigt och hade förberett allt innan, säger Simon.
– Vi har varit taggade så länge så det känns jättekul att vara först. Jag flög upp ur sängen. Det var inga problem att vakna men svårt att somna igår, säger Thea.

De läser ekonomiprogrammet på Sollefteå gymnasium. Redan förra året började de skissa på en affärsidé. Under sommarlovet har planerna klarnat ytterligare. Affärsidén är att producera en juice på tillvaratagen frukt och de är redan igång på allvar, trots att det bara har gått några timmar på UF-året.
– Det känns som att vi har kommit långt redan och vi har gått hela sommarlovet och tänkt på olika idéer och namn och sånt. Vi har redan möte med chefen på Ica här om frukterna och imorgon ska vi träffa kommunen. Så vi är i full gång, säger Thea.

Vad har ni för förväntningar på UF-året?
– Jättehöga. Vi är jättetaggade. Bara att driva ska bli kul och sedan vill vi tävla också, går det bra är det bara en bonus, säger Thea.
– Jag tror vi kommer att lära oss hur mycket som helst. Det är första gången vi gör något sånt här så det ska bli kul att lära sig, allt från hur man gör en affärsidé, pratar med folk och allt sånt. Det kommer vara en lärdom för livet och även bra att ha ett företag i bagaget senare, säger Simon.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.