Hem / Nyheter & Event / Västernorrland / Hur vill ni att framtidens kvarter ser ut?

Hur vill ni att framtidens kvarter ser ut?

Vill ni arbeta med ett verklig uppdrag från Byggföretagen i Västernorrland?

Syftet med utmaningarna är att föra skola och arbetsliv närmare varandra, ge en ökad samverkan samt främja elevers entreprenörskap.

Utmaningarna lyfter de globala målen samt visar på hur viktigt innovation och entreprenörskap är i arbetet med dessa. Utbildningsmaterialet är framarbetat i samarbete med  företag och utmaningarna som presenteras är verklighetsbaserade och bygger på riktiga utmaningar som företaget behöver hjälp med att lösa.

Undervisningsmaterialet ska ses som ett stöd för dig som lärare att lära genom entreprenörskap utifrån ett verklighetsbaserat perspektiv. Det skapar förutsättningar för eleverna att utveckla entreprenöriella förmågor som till exempel kreativitet, problemlösning, samarbete, kommunikation samt presentationsteknik. Utifrån elevens eget intresse och egen motivation får de jobba autentiskt med att omsätta ett riktigt case från idé till verklighet.

Ladda ner materialet
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.