Hem / Nyheter & Event / Västernorrland / Ledarskapsutbildning gjorde succé

Ledarskapsutbildning gjorde succé

Sista veckan i oktober fick två UF-alumner möjligheten att utveckla sina kunskaper inom ledarskap. I samarbete med Masarin Consulting Group genomfördes utbildningen "The Human Element" under en vecka i Härnösand.

Hur ser en vecka med The Human Element ut?

- En vecka med The Human Element följer ett beforskat och upplagt mönster med ett innehåll och tempo som handledarna anpassar efter deltagarnas behov. Arbetet är i stor utsträckning upplevelsebaserad inlärning med en intention att utforska sig själv och utmana sina invanda beteenden och synsätt. Metoden bygger på tre grundstenar som inleder veckans arbete: Öppenhet mot sig själv och andra underlättar relationer, löser konflikter och skapar förutsättningar för utveckling, som individ och i relationer. Självbestämmande innebär att ta ansvar och förstå att det är jag som väljer hur mitt liv ska se ut och i vilken utsträckning jag vill förändra mig och utvecklas. Utöver ökad självmedvetenhet och en större förståelse för hur vi människor fungerar tar deltagarna dessutom med sig många begrepp som gör det möjligt att lättare prata om relationer och konflikter som uppstår. Will Schutz uttrycker det som ”Min relation till dig är i hög grad beroende av hur jag känner inför mig själv.”. Eftersom allt i arbetslivet idag är relationer börjar min yrkesmässiga framgång i utforskandet av mig själv, säger Peter Axelsson på Masarin Consulting Group.

Varför samarbetar ni med Ung Företagsamhet?

- Vårt samarbete med Ung Företagsamhet har flera rötter i vår vision och vår värdegrund. Vår vision och vårt förhållningssätt till företagande är att göra positiva avtryck, och det är en integrerad del i alla våra tjänster. Det är också något som vi vill arbeta aktivt med ute i samhället och regionen genom mentorskap, samarbete med socialt drivna organisationer eller ideella insatser i organisationer där vi tror att vår kompetens kan göra nytta, som till exempel stöd till Ung Företagsamhet. Vi gör det utifrån att vi ser oss som en del av en större helhet, en del av kretsloppet, där vi bidrar till helheten för att själva ha möjligheten att existera, utvecklas och självförverkligas. Unga människor behöver få stöd i sin utveckling för att på bästa sätt, och utifrån sina egna förutsättningar, integreras på arbetsmarknaden för att bidra till samhällets fortsatta utveckling. Det bidrar dessutom till vår egen utveckling eftersom vi får hjälp att se oss själva och våra utmaningar från andra perspektiv, avslutar Peter Axelsson.

Hur var din vecka tillsammans med Masarin Consulting Group?

- Att jag fick delta på kursen THE kommer vara en styrka för resten av livet, både i arbetssituationer men även privat. Man fick under veckan ta del av värdefulla verktyg för att utforska mänskliga beteenden i olika situationer, vad man personligen känner och varför ens medmänniskor reagerar på olika sätt. Vi alla har drivkrafter som utspelar sig annorlunda och genom självmedvetenhet kan vi lära oss att hantera dessa. Under veckan skapades även en väldigt fin gemenskap och jag är väldigt tacksam för de nya bekantskaperna jag tar med mig, säger UF-alumnen Anna Öhgren.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

- Jag måste börja med att tacka så mycket för att jag fick möjligheten att åka på den här utbildningen! Det var en mycket givande utbildning med bra fokus på egen utveckling. Jag kan varmt rekommendera andra UF-alumner att söka till den här utbildningen, säger Felix Frölander

Ung Företagsamhet ser mycket positivt på samarbetet med Masarin Consulting Group

- Att få ge våra tidigare UF-elever möjligheten att utvecklas inom olika områden är precis vad nätverket UF-alumni är till för. Masarin Consulting Groups utbildning ”The Human Element” har varit väldigt uppskattat bland våra alumner som deltagit och att få höra hur de resonerar efter att ha deltagit på utbildningen och hur de ser på den personliga utvecklingen är väldigt häftigt att höra. Även vi skulle vilja rekommendera er tidigare UF-företagare att anmäla er till utbildningen nästa år. Vi kan stolt säga att tillsammans med Masarin Consulting Group har vi gjort skillnad på riktigt, säger Linnéa Ögren, Alumniansvarig på Ung Företagsamhet Västernorrland.

masarin

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.