Hem / Nyheter & Event / Västernorrland / Regionchef sökes till Ung Företagsamhet Västernorrland

Regionchef sökes till Ung Företagsamhet Västernorrland

Rollen
I rollen som regionchef leder du en grupp medarbetare med modernt ledarskap, drivkraft, energi och ett starkt engagemang. Du driver verksamheten mot högt uppsatta mål. Västernorrland är en region med stor tillväxtpotential, där det finns möjlighet att göra skillnad och sätta ett starkt avtryck. Du blir en offentlig person i en starkt nätverkande och affärsinriktade roll.

Dina arbetsuppgifter är av både strategisk och operativ karaktär med målbildsstödjande planering och ledning av verksamheten, finansieringen samt införsäljning och upprätthållande av partneravtal. I tjänsten ingår fullt personalansvar inklusive löpande administration, budgetering, uppföljning, rapportering och analys av ekonomiskt utfall. Rapporteringen sker direkt till den regionala styrelsen.

Verksamheten är en del av ett nationellt uppdrag med delleveranser av nationella mål. Du håller därigenom kontinuerlig kontakt med vårt nationella kansli Ung Företagsamhet Sverige och rapporterar vid behov i olika frågor.

Rollen är på heltid och placeringsort är Sundsvall. Idag jobbar fem personer på Ung Företagsamhet Västernorrland.

Kvalifikationer
Vi söker dig med stort engagemang och goda ledaregenskaper som har en förmåga att se och lyfta dina medarbetare. Vi tror att du har en utbildning på högskolenivå eller motsvarande, som visar på en förmåga att du kan avsluta det du påbörjat.

Du är en affärsinriktad person som gillar försäljning, har en god förståelse för hela säljprocessen, en god struktur samt är duktig på att coacha andra i att fatta strategiskt bra beslut.

Geografisk kunskap och gärna ett brett kontaktnät inom näringslivet i regionen ses som en stor fördel. Det är viktigt att du har ett intresse för entreprenörskap och samhällsutveckling samt av ungdomars utbildning och utveckling. Att tidigare ha drivit UF-företag är meriterande.

Som person tror vi att du har ett stort mått av nyfikenhet, är öppen och kommunikativ. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team, har ett stort hjärta för utveckling av både människor och verksamhet. Du ser möjligheter, är bra på att fokusera på rätt saker och duktig på att leda, inspirera och samverka med andra.

Ung Företagsamhet bidrar till samhällsutvecklingen

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har man utbildat över 450 000 gymnasieelever i entreprenörskap genom utbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar man även i grundskolan. Man driver även nätverket UF-alumni. Organisationen har 24 regionkontor, ett nationellt kansli och cirka 130 anställda i hela landet och stöds av offentliga medel och det privata näringslivet. Läs mer på https://ungforetagsamhet.se/vasternorrland

Forskning visar att de personer som drivit UF-företag på gymnasiet oftare startar eget företag, tjänar bättre och har lägre arbetslöshet än andra. Forskning visar även att ju tidigare unga får börja med entreprenörskap, desto större effekt får det. I denna roll kan rätt person verkligen göra skillnad - på riktigt. Som Regionchef får du ett tydligt mandat och ansvarsområde med en möjlighet att påverka att leda organisationen, skapa ökad varumärkeskännedom, etablera fler strategiska partnerskap samt påverka den fortsatta utvecklingen i regionen. Du kommer in i en verksamhet med en idé som är i ropet och i en oerhört positiv organisation med glädje, framåtanda och framtidstro. Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, ditt engagemang och driv.

Kontaktuppgifter
Rekrytering sker i samarbete med Dromcon AB. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta nuvarande regionchef Erik Eriksson på 070 835 2172 eller ordförande i UF Västernorrland Annika Bränström på 070 648 0646. Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att söka tjänsten omgående, men senast den 31 december 2021, på info@dromcon.se.  Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Välkommen med din ansökan!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.