Hem / Nyheter & Event / Västernorrland / Rekordmånga ges möjlighet att driva UF-företag i Västernorrland – för tredje året i rad

Rekordmånga ges möjlighet att driva UF-företag i Västernorrland – för tredje året i rad

Statistik som Ung Företagsamhet nyligen publicerat visar att under läsåret 2021/22 driver 991 gymnasieelever UF-företag i Västernorrland. Mest ökar Industritekniska, Teknik och Fordon- och Transport, medan Introduktionsprogrammet, Restaurang- och Livsmedel och Naturvetenskap backar.

Under innevarande läsår 2021/22 driver 991 gymnasieelever UF-företag i Västernorrland vilket är rekordmånga i länet för tredje året i rad. I likhet med tidigare år visar statistiken att det är fortsatt mest populärt att driva UF-företag på ekonomiprogrammet, men på program Introduktionsprogrammet, Restaurang- och Livsmedel och Naturvetenskap minskar antalet elever som driver UF-företag.

- Vi är såklart stolta över att bidra till att vi i år har fler företagsamma individer än någonsin som får möjligheten att stå redo för framtiden, men oroas samtidigt över utvecklingen på de program där antalet blir färre, säger Erik Eriksson, Regionchef Ung Företagsamhet Västernorrland.

Forskning visar att de elever som driver UF-företag under sin skolgång, får högre lön, har lägre arbetslöshet och är i större utsträckning benägna att starta eget i framtiden. Erfarenheterna från ett UF-år gör med andra ord stor skillnad, både för individen och för samhället.

Stat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För mer information, kontakta:
Erik Eriksson, Regionchef Ung Företagsamhet Västernorrland
Tel: 070-835 21 72 e-post: erik.eriksson@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.