Hem / Nyheter & Event / Västernorrland / SM guld till Västernorrland!

SM guld till Västernorrland!

Av nästan 34.000 UF-företagare i Sverige är Sara Wexén från Climate Run UF bäst av alla. Vid årets digitala SM-tävlingar i Ung företagsamhet kammade Sara hem guldet i stenhård konkurrens under tisdagskvällens prisutdelning som även den var digital pga Coronaläget.

Årets SM-tävlingar i Ung företagsamhet genomfördes i år för första gången digitalt på grund av Coronapandemin. Sara Wexén från UF-företaget Climate Run UF vann tidigare i vår priset i kategorin Årets säljare under Västernorrlands regionala tävlingsdag som också den ställdes om till digitalt pga den rådande situationen. Nu är hon alltså bäst i Sverige genom sitt SM-guld i kategorin Årets säljare.

– Jag kan typ inte fatta det, säger Sara Wexén från ett vardagsrum nånstans i Sundsvall där hon följde prisutdelningen tillsammans med övriga medlemmar i UF-företaget Climate Run UF.

Climate Run UF från Sundsvalls gymnasium Hedbergska anordnar motionslopp i Sundsvall där man för varje deltagare planterar ett träd i Östra Afrika, som hjälper till att bekämpa klimatförändringarna och utrota fattigdomen.

I stenhård konkurrens med närmare 34.000 andra UF-företagare i Sverige kammade Sara alltså hem guldmedaljen på årets SM under tisdagskvällen.

- Först och främst är jag jätteglad för Saras skull, vilken bragd hon gjort. Sen är det extra häftigt i dessa tider att se att våra ungdomar från länet visar att allt är möjligt oavsett vart i landet man bor. Det här ger mig en enorm framtidstro, det är stort, säger Erik Eriksson regionchef på Ung företagsamhet i Västernorrland.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.