Hem / Nyheter & Event / Västernorrland / SM-guld till Västernorrland!

SM-guld till Västernorrland!

Av 37.000 UF-Företagare i Sverige är Oscar Hellström från Brukofix bäst av alla på att läsa av sina kunder, ha kunskap om sin egen vara/tjänst och komma till avslut. Vid SM i Ung företagsamhet 2023 kammade Oscar hem SM-guldet i den stenhårda konkurrensen under onsdagsskvällens prisutdelning som Årets Säljare i Sverige.

Årets SM i Ung företagsamhet genomfördes i år på Svenska Mässan i Stockholm. Oscar Hellström från UF-företaget Brukofix vann tidigare i vår priset i kategorin Årets säljare under Västernorrlands regionala UF-mässan på Birsta City. Nu är han alltså bäst i Sverige genom sitt SM-guld i kategorin Årets säljare.

"Det känns fantastiskt. Det var det roligaste idag, ett tillfälle att visa vad man verkligen går för. Att gå in och sälja något som man inte sålt tidigare eller visste vad det var innan, sedan bygga en story och sälja. Det känns som ett kvitto att man gjort något bra och hoppas det kan man kan få jobb efter det här.” Säger Oscar Hellström direkt efter att han mottagit priset. 

Oscar driver tillsammans med sina vänner Eero Huittinen och Charlie Hederberg UF-företaget Brukofix. Deras affärsidé är att förenkla livet för vanligt folk genom att erbjuda annars svåråtkomliga produkter till förmånliga priser direkt där kunden är precis när den behöver det. Alla tre går Ekonomi på Skvaderns Gymnasieskola i Sundsvall. 

”Med att fantastiskt team runt mig och många dörrar knackade tillsammans under UF- året, känns det underbart att äntligen få sätta allt på prov, och övning ger minst sagt färdighet.” Säger Oscar Hellström från Brukofix. 
 

"Fantastiskt att få se hur eleverna på Skvaderns Gymnasieskola gått från idé i början av läsåret till att nu prisas på SM. Oscar är den optimala säljaren och nu fick vi det bekräftat, otroligt!" säger Maria Hellsing och Lars Löfgren UF-lärare på Skvaderns Gymnasieskola i Sundsvall 

Utöver ett SM-guld tar Västernorrland även hem fyra pallplatser i kategorierna:

  • Årets Hantverkare - Lunder UF (Ådalsskolan Kramfors),
  • Årets Socialt Hållbara UF-företag - Walk Out Work Out UF (Sundsvalls Gymnasium Hedbergska)
  • Årets Vara – Spira UF (Örnsköldsviks Gymnasium Nola)
  • Årets Tjänst Brukofix UF (Skvaderns Gymnasieskola).

"Först och främst är jag jätteglad för Oscars skull, vilken bragd han gör och vilket fantastiskt team han, Eero & Charlie är. Att få vara med i processen från att en idé skapas till den blir verklighet och se hur eleverna utvecklas i med- och motgångar är en ynnest. Att vi dessutom i år kan fira och tar med oss 5 topplaceringar och ett SM-guld till Västernorrland är en stor glädje!” säger Elin Andersson, Regionchef Ung Företagsamhet Västernorrland.

 

Årets Säljare 2023 - Oscar Hellström, Brukofix

Motivering: ”Med en trygg produktkunskap, tydliga förberedelser gjorde denna Säljare en gedigen behovsanalys som ledde fram till ett humoristisk och lättsamt säljmöte. Med lyhördhet mot kundens behov och invändningar anpassade du erbjudandet med långsiktighet i fokus och gick på avslut och affären var din.  Fortsätter du så här kommer kunderna att knacka på DIN dörr. Årets Säljare 2023 – Oscar Hellström – Västernorrland.”

 

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.