Hem / Nyheter & Event / Västernorrland / Vinnare i Skolhackathon i Minecraft

Vinnare i Skolhackathon i Minecraft

Gerestaskolan i Härnösand är vinnare av Skolhackathon i Minecraft! 🏆

I tisdags arrangerades den storregionala finalen i Skolhackathon i Minecraft. Vinnande klasser från Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Stockholm fick möta varandra, denna gång inför en nationell jury. Skolorna som deltog var Svartbjörnsbyns skola, Lejonströmskolan, Gerestaskolan och Innovitaskolan Rudan. Efter en svår överläggning för juryn korades till slut Gerestaskolan i Härnösand/Västernorrland som årets vinnare.

Juryns motivering löd följande:

"Den vinnande klassen har byggt en grafiskt tilltalande värld med fina detaljer som gav en känsla av fullständighet. De har visat på ett både hållbart och innovativt tänk med en stad oberoende av bilar, där varor transporteras med vakuumsug och där energi hämtas från blixtrar genom åskledare. En värld med också en hållbar matproduktion i åtanke genom fiskar i växthus och ett genomtänkt kretslopp. Även social hållbarhet var inkluderat genom att prioritera mötesplatser och kultur. Vinnande klass hade också en mycket bra presentationsteknik - det kändes inövat, engagerat och proffsigt. I denna framtidsstad vill vi bo, stort grattis Gerestaskolan!".

Skolhackathon1

Nu är Skolhackathon i Minecraft över för denna gång. Hackathonet har syftat till att elever i ung ålder ska få lära sig mer om innovation, hållbarhet, stadsutveckling, demokrati och entreprenörskap på ett lekfullt sätt med Minecraft som verktyg. Totalt har 2000 elever från 41 skolor deltagit i tävlingen.

Återigen ett stort tack till elever, lärare, jury, Bron Innovation, Technichus, Tom Tits Experiment, Exploratoriet och andra partners för ett gott samarbete och genomförande av årets event! ⭐️

skolhackathon2

skolhackathon5skolhackathon3

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.