Hem / Nyheter & Event / Västmanland / GULDREGN på SM för Västmanland

GULDREGN på SM för Västmanland

Den 23:e – 24:e maj 2023 arrangerades SM i Ung Företagsamhet i Stockholm och Västmanland tog storslam under galan med hela tre guldmedaljer!

Ung Företagsamhet i Västmanland levde upp till smeknamnet UF BÄSTMANLAND och plockade hem totalt tre guldmedaljer på SM i Ung Företagsamhet 2023.

Totalt medverkade 229 UF-företag, 800 gymnasieelever, från hela landet på SM som arrangerades i Stockholm. Telar UF tog hem guldet i kategorin Årets Webbsajt, Seasoning UF vann guld i Årets Monter och Grillska gymnasiet i Västerås vann det prestigefyllda priset Sveriges bästa UF-skola!

”SM i Ung Företagsamhet 2023 blev en stor succé för Västmanland med hela tre guldmedaljer. Jag är så stolt över våra unga företagare och extra glad över att vi vann det prestigefyllda priset Sveriges bästa UF-skola. Det är verkligen ett kvitto på att vår modell är framgångsrik och att Västmanlands skolor ligger i yttersta framkant nationellt. Tillsammans gör vi skillnad" säger en stolt Johan Eliases, regionchef på Ung Företagsamhet i Västmanland.

Motivering Sveriges bästa UF-skola:

”Årets UF-skola är en vinnare på grund av genomgripande och framgångsrikt UF-arbete. Med ungt entreprenörskap som en röd tråd i hela skolans verksamhet och med fokus på verklighetsbaserat lärande skapar skolan en unik och inspirerande läromiljö för eleverna. Skolledningen och lärarlaget arbetar tillsammans för att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar för sitt UF-företagande genom samverkan med näringslivet, tidigare UF-elever, ambassadörer och aktiviteter. Med 100% genomslag och brett kontaktnät är denna skola den självklara vinnaren som Sveriges bästa UF-skola 2023. Vinnaren är Grillska gymnasiet i Västerås”.

Vinnare från Västmanland, SM i Ung Företagsamhet 2023:

- Sveriges bästa UF-skola: Grillska gymnasiet Västerås
- Årets monter: Seasoning UF från Grillska gymnasiet Västerås
- Årets Webbsajt: Telar UF från Grillska gymnasiet Västerås

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.