Hem / Nyheter & Event / Västmanland / Succé för UF alumni weekend - över 80 unga entreprenörer medverkade
uf alumni weekend

Succé för UF alumni weekend - över 80 unga entreprenörer medverkade

Nätverkande, inspirerande företagsbesök och föreläsningar – dessutom startades det företag. Det blev succé när över 80 unga entreprenörer deltog i UF alumni weekend i Västerås.

Det var en maxad helg i Västerås som väntade UF-alumnerna när UF alumni weekend gjorde comeback efter pandemin. Ung Företagsamhet Västmanland hade laddat upp med flera föreläsare, företagsbesök, case-tävlingar tillsammans med olika partners och avslappnat umgänge med bland annat gokart och galamiddag. Elina Sandin var en av de drygt 80 UF-alumnerna som var på plats och hon var väldigt nöjd efteråt.

– Det är människorna och stämningen som gör hela evenemanget. Det blir nätverkande men på ett personligt plan och det är det jag gillar med UF alumni. Alla är likasinnade, säger hon om vad som var bäst.

Hon har varit medlem i UF alumni i tre år och sitter även i Ung Företagsamhet Dalarnas styrelse. Men i helgen fick hon även något mer på cv:et – egen företagare. För under helgen registrerade hon sitt eget företag, en konsultverksamhet inom företagsmanagement med bland annat föreläsningar, som hon kommer driva vid sidan om hennes heltidsstudier och tre andra jobb.
– Jag har tänkt på det länge men det är en komplicerad process. Men nu satt jag med en kompis från UF alumni som gjort det nyligen. Jag blev verkligen motiverad av alla som var där och som jag pratade med. Det känns jättebra. Jag är jättetaggad.

Altin Gashi från Växjö deltog också i helgen. Han har varit medlem i UF alumni i tre år och driver nu två företag, ett i underhållningsbranschen samt ett köksföretag.
– 
Det var extremt roligt och givande. Man fick nätverka mycket och träffa folk som gått igenom samma resa som en själv, vad de gjort efter UF och hur mycket det har inspirerat dem.
 Utan UF så hade jag haft extremt svårt att starta mina första företag, och det är därför jag är med i UF alumni. I helgen kunde jag till exempel fråga och få tips av folk som har företag i andra stadier än jag och jag kunde ge råd till de som precis har startat eget. Det var jättekul.

Mathilda Jonasson, projektledare på Ung Företagsamhet Västmanland, summerar en succéartad helg som hon hoppas ge mycket för både UF-alumnerna och medverkande partners.
– Det har gått över all förväntan. Det viktigaste är nätverkandet, men vi hoppas att det kan ge pepp och självförtroende till UF-alumnerna också, samt inspiration och framtidstro, på dem själva och sina förmågor, säger hon.
– 
Sedan har våra regionala partners på plats fått se vad UF-företagande kan ge och vi jobbar ju för att vara en brygga mellan gymnasiet och näringslivet. De har varit supernöjda och pratat mycket om den härliga energin som fanns.

Om UF alumni

UF alumni är nätverket för dig som tidigare har drivit UF-företag och gillar entreprenörskap. Det ger dig bland annat inbjudan till nätverksträffar och aktiviteter över hela landet, chans att söka stipendier, tillgång till erbjudanden från partners till Ung Företagsamhet, ett internationellt nätverk (JA Alumni) och inbjudan till events runt om i Europa och viktiga kontakter inom näringslivet och vänner för livet. Medlemskapet i UF alumni är kostnadsfritt.

Läs mer här och bli medlem!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.