Hem / Nyheter & Event / Västmanland / Vinnare av grundskoleutmaningen Västerås!

Vinnare av grundskoleutmaningen Västerås!

Men, vad är grundskoleutmaningen?

Ett lokalt företag har stött på ett problem, och de behöver nu elevernas hjälp att lösa det. Eleverna får genom en kreativ process göra marknadsundersökningar, sammanställa resultat, skissa på sin idé och till slut bygga upp sin lösning & presentera den framför en jury.

Västeråsföretaget Aroseken funderar alltid på hur framtidens boende kommer se ut, och tog nu eleverna till hjälp! Grundskoleutmaningen är helt enkelt det perfekta tillfället att föra skola och arbetsliv närmare varandra på ett lättsamt och roligt sätt.

"Jätteroligt arbete som har engagerat eleverna. Projektet har tagit längre tid än vi räknade med då eleverna hade stora ambitioner, vilket också är häftigt. Ett smart sätt att jobba med teknik och ett bra sätt att få elever att tänka utanför boxen"
Kristina Wiklund, lärare åk.5 Lövängsskolan.

Under en varm måndagsmorgon var juryn från UF & Aroseken ute på skolorna och lyssnade på elevernas förslag. Nervösa, men väl förberedda elever kom vandrande in och presenterade sina idéer för juryn. Förslagen varierade från hus i Minecraft och Roblox till små husmodeller av glasspinnar och kartong. Efter mycket diskussion fram och tillbaka, kom juryn fram till ett resultat.

Med motivering:
Ett hus där unikt och coolt är ledorden.
Här finns genomtänkta lösningar både i materialval, energiförsörjning 
samt hållbarhetsaspekten för vatten och odling.
Här nyttjas solen, vinden och vattnet på ett klokt sätt, där det kan kombineras i ett självhushåll.
Formen på huset är inte bara cool utan den har även många vinster ur ett energibesparingsperspektiv.

Ett annorlunda förslag med genomtänkta detaljer för ett hållbart sätt att leva. 
Vi skulle vilja säga att det är ett coolt hus med idéer för framtiden.

Grattis till ”det runda gårdshuset” från Lövängsskolan!! 

”Oj vilket engagemang det fanns från både lärare och elever för detta projekt– vi är så imponerade av deras arbete. Hatten av till elevernas bidrag! Efter en del överläggande kom vi till slut fram till ett beslut, men det ska poängteras att det inte var enkelt! Det var väldigt många bra idéer, presentationer och arbeten att ta hänsyn till, och vi tycker verkligen alla som deltagit är riktiga vinnare.  Vi hoppas att eleverna håller fast vid sina idéer och bygger vidare dem – här fanns många bra idéer för framtidens hus!”
-Linda Buss, Kommunikationsansvarig på Aroseken.

Sammanfattningsvis var det ett inspirerande och lyckat projekt, och vi ser fram emot de kommunala finalerna i Västra Mälardalen, Skinnskatteberg och Surahammar om bara några veckor!

Jury

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.