Hem / Nyheter & Event / Älvsborg / Trefaldigt leve för UF!

Trefaldigt leve för UF!

Vid prisutdelningen av Ulla Zanders lärarstipendium gav Reimar Westerlind, ACG Gruppen, ett peptalk till eleverna som går till historien.

Vår regionala prisutdelning i mars fyllde Saga Teatern och hemma satt ännu fler lärare, elever, vänner och föräldrar och följde prisutdelningen i vår livesändning. Vi hade närmare 300 deltagare som också var med oss via länk.

Ni som känner Reimar Westerlind och Ulla Zander vet att de båda är en källa av klokskap och tack vare att vår prisutdelning var hybrid i år så lyckades vi fånga Reimars peptalk till UF-företagarna.

”När jag var ung som ni, då hade vi ett ordstäv som sa:

-Det ska böjas i tid, det som krokigt ska bli.

Det innebar att som ung skulle man sitta ner och hålla käften! Men det gjorde inte jag. Nu för tiden så har vi vänt på det. Man säger:

-Det ska lyftas i tid, det som högt ska bli!

Och det är ni det. Ni får hjälp att lyfta er med Ung Företagsamhet och det ska ni ta vara på. Ni är tidigt ute nu. Ni lär er för hela livet och ni har roligt. De grupper som jag jobbat med bland UF-företagen, alla har vi skrattat och alla har vi haft glädje av vårt samarbete.

För mig är det en stor ära att få komma hit. Jag har jobbat med detta i många år och jag tycker det är lika roligt varje gång. Jag säger till alla elever:

-Ni lär mig mer än vad jag lär av er och det är därför som jag jobbar med unga företagare.

Ung Företagsamhets grundskoleansvariga Åsa Eriksson Berggren som var eventets programledare berättade då om lugnet som UF-företagen ger henne. Om att deras idéer inger hopp om världens framtid och då tar Reimar micken igen och brister ut i ett trefaldigt leve för UF. Hurra! Hurra! Hurra!

Om du missade sändningen så finns den här och klickar du fram dig till 36:00 så kommer du till utdelningen av Ulla Zanders lärarstipendium och inte minst samtalet med Ulla Zander och Reimar Westerlind. De är legender!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.