Hem / Nyheter & Event / Älvsborg / Vad hände sen? Möt UF-alumnen Christoffer Lindhe

Vad hände sen? Möt UF-alumnen Christoffer Lindhe

"Vad hände sen?" är en miniserie där UF-alumner berättar om sin resa efter UF-året med syfte att inspirera fler till att våga tro på sig själva och sin egen förmåga.

Christoffer läste teknikprogrammet på Tingsholmsgymnasiet och drev UF-företaget Aqua U UF, 06/07, som sålde vattenbesparande munstycken för handfat, disk och tvätt.

Som 17-åring var Christoffer med om en svår tågolycka där han förlorade båda benen och en arm men överlevde mot alla odds. Mycket tack vare att han var vältränad elitsimmare. Med en imponerande målmedvetenhet bestämde han sig för att fortsätta sitt aktiva liv som simmare. Dock var vardagen svårare, Christoffer upplevde det svårt att gå utomhus. Han provade många olika protesfötter men ingen var riktigt bra. Han blev tvingad att använda rullstol och det ville han inte.

Under sin utbildning till utvecklingsingenjör forskade han därför på just protesfötter och kom fram till att det var den begränsade rörligheten i protesfoten som var problemet. I samarbete med specialister började han då utveckla en egen fotprotes. Utvecklingen ledde till Xtend Foot, en protes med större vridförmåga i sidled som rör sig mer som en mänsklig fot. Därmed föddes en världsnyhet!

Christoffer är grundare och huvudägare till aktiebolaget Lindhe Xtend och driver flertalet nya produktutvecklingsprojekt inom bolaget. Han har fått flera priser och utmärkelser för sin innovationskraft, sitt företag och sitt ledarskap. Christoffer har idag 8 anställda och växer på den globala marknaden. Företaget väljer noga ut sina distributörer och återförsäljare för att säkerställa att patientfokuset och servicen är högt på distributörens/återförsäljarens agenda.


Christoffers bästa tips
- Ta hjälp av dom bästa. Vi tar hjälp av dom bästa inom produktion så att Lindhe Xtend AB kan fokusera på att vara bäst på användandet. Det blir ett driv från två håll och en positiv effekt. "
Framgång definieras av hur vi väljer att hantera våra motgångar – Mike Tyson" (Christoffers favoritcitat). 

Entreprenör är någon som ser en möjlighet och gör något av den. Vi utbildar entreprenörer från lågstadiet till gymnasiet.

Läs om fler UF-alumner från regionen
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.