Hem / Nyheter & Event / Älvsborg / Vad hände sen? Möt UF-alumnen Mathias Bång

Vad hände sen? Möt UF-alumnen Mathias Bång

"Vad hände sen?" är en miniserie där UF-alumner berättar om sin resa efter UF-året med syfte att inspirera fler till att våga tro på sig själva och sin egen förmåga.

Mathias drev två UF-företag, Bakhörnan UF och Creative UF, 93/94. Det ena UF-företaget sålde bullar och mazariner medan det andra utförde reklambyråtjänster.

När han fick frågan 20 år efter sina UF-år om vad han tagit med sig från UF-företagandet svarade han ”jag lärde mig mycket och skapade många kontakter som jag än idag har samarbete med”.  

Mathias beskriver sig som omtänksam, engagerad och kreativ vilket lett in honom på sin nuvarande yrkeskarriär. Idag jobbar Mathias som Art Director och säljare på Reklambyrån STT. Där är han byråansvarig för ett team på fyra personer. Hans arbete handlar mycket om visuell kommunikation, sälj och affärsutveckling.

För Mathias är ärlighet, passion, kunskap och öppenhet viktigt. Reklambyrån STT väljer att jobba med uppdragsgivare dom tror på. Hållbart engagemang som inspirerar och utvecklar. Det är viktigt att lyfta ungdomar och få dem att se fler möjligheter. Här är UF en viktig faktor i samhället, menar Mathias. Det finns en entreprenör inom oss alla.
 
Mathias bästa tips:
Gör du likadant som alla andra, får du samma resultat som alla andra.

UF-företagare blir oftare chefer, har en högre etablering på arbetsmarknaden och har högre lön.

Läs om fler UF-alumner från regionen
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.