Hem / Nyheter & Event / Blekinge / Driven eldsjäl belönas med stipendium på 15 000 kr

Driven eldsjäl belönas med stipendium på 15 000 kr

Sparbanken Ekens stipendium för entreprenörskap i skolan tilldelas 2020 en hängiven och engagerad gymnasielärare i Ronneby kommun. Stipendiet på 15 000 kr får Björn Brorsson, lärare på Gymnasieskolan Knut Hahn och delades ut under en prisutdelningsceremoni på Äggaboden i Ronneby.

”I dagens föränderliga värld blir det allt viktigare att ge barn och unga möjlighet att tro på sig själva och sin framtid. Med detta stipendium vill vi rikta ljuset mot drivande personer inom skolan som skapar förutsättningar för entreprenöriellt lärande säger Lars Olsson VD på Sparbanken Eken ”

Vår stipendiat har en outtröttlig tro på varje elevs förmåga att utveckla sitt entreprenörskap och bygga hållbara affärsidéer. Att lägga tid, energi och engagemang i varje elev och UF-företag är en självklarhet för Björn. Inga hinder är omöjliga och han ger sig aldrig, något hans tacksamma elever och kollegor kan skriva under på.

Ung företagsamhet har blivit en integrerad del av lärandet på Gymnasieskolan Knut Hahn mycket genom Björns uthålliga i arbete. Det har byggt självförtroende samt kraft i elever och lärare och därmed ett ständigt hållbart utvecklande entreprenöriellt lärande i såväl individ som skola och näringsliv.

Björn har utvecklat arbetet med entreprenörskap, både på handelsprogrammet, och på hela gymnasieskolan Knut Hahn. Med en tydlig plan för arbetet med Ung Företagsamhet och kontakten med både näringsliv och kommun som tillför ett extra värde för både elever på Handelsprogrammet och övriga elever på skolan som studerar entreprenörskap.
 

Sparbanken Ekens stipendium för entreprenörskap i skolan riktar sig till skolpersonal som på ett engagerat sätt arbetar för ett entreprenöriellt lärande, ekonomiskt sunt förhållningssätt och god samverkan med näringslivet. Stipendiet är aktuellt för yrkesverksamma lärare, skolledare och studie- och yrkesvägledare på grundskolor och gymnasium i Kronoberg, Kalmar och Blekinge län.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.