Hem / Nyheter & Event / Blekinge / Idésprutor på Rosenholmsskolan!

Idésprutor på Rosenholmsskolan!

I föregående vecka fick vi möjligheten att komma till Rosenholmskolan och träffa deras elever i årskurs 8.

Eleverna har  i 3 veckor i  deras ”entreprenörskapsgrupper” arbetat utifrån problem som de själva stött på och tagit fram affärsidéer varav många helt nytänkade uppfinningar. En vanlig trend i klasserna var att på något sätt väva in hållbarhet i affärsidén då detta var något de tyckte var extremt viktigt. Bland gruppernas uppfinningar såg vi bland annat robotsoptunnor som fångade skräp via sensorer, energitunnor för hushåll för brännbart avfall blir till värme och el genom en turbin, eller varför inte en flygande drönare som levererar paketen du beställer online istället för traditionell biltransport som släpper ut för mycket koldioxid.

De vinnande bidragen var : DALTAsystemet som var ett nytt system för frånvaroanmälan som gick ut på att eleverna skulle scanna en personlig qr kod i en scanner vid entren på skolan så att läraren skulle spara tid och slippa ta närvaron i början av varje lektion samt underlätta för föräldrar att sjukanmäla. Samt  TEAMTRAINING -en app för träning på distans som underlättade för tränare att visa övningar genom videofunktion samt gjorde det lättare för tränaren att bedöma eleverna.

Stort tack till Rosenholmsskolan som bjöd in oss till att lyssna på elevernas presentationer!

batteri
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.