Månadens UF-alumn i november - Jasmine Nilsson
När Jasmine Nilsson drev UF-företag var det intresset för matlagning som stod till grund för hennes affärsidé. Hon driver idag en säsongsrestaurang med flera anställda. Hennes hårda arbete har lett till att hon är månadens UF-alumn i november.
När drev du UF-företag och vad hade du för affärsidé?
Jag drev UF-företag mitt tredje år på gymnasiet, 2018-2019. Min affärsidé var att erbjuda vegetariska matlagningskurser för barn i restaurangmiljö.
Vad tar du med dig från ditt UF-år?
Jag tar främst med mig två saker från mitt UF-år. Att folk generellt sätt gärna vill hjälpa till och att man endast kan gynnas av att be om hjälp. Samt uppskattningen för mängden jobb man väljer att lägga på sitt företag. Ju mer hängiven man är, desto bättre utfall får man.
Vad arbetar du med idag?
2019, ett halvår efter jag tagit studenten köpte jag säsongsrestaurangen Fiskerian i Hörvik och den har jag drivit sedan dess.
Vad fick dig att starta företag?
Jag har alltid haft en entreprenörsida och har alltid sett tjusningen av att driva något själv. Osäkerheten har aldrig gjort mig orolig och jag tycker det är bra mycket roligare att kämpa för mina egna resultat än att stämpla in i någon annans klocka.
Har du några tips till de som ska driva UF-företag i år?
Mina tips till nya UF-företagare är egentligen bara en stor pil tillbaks till vad jag själv tagit med mig från mitt UF-år. Våga be om hjälp, från vem som helst egentligen, lärare, föräldrar, kompisar, andra företagare etc. Och lägg ner tid på ditt företag. Hela året blir så mycket roligare om man är dedikerad!