Hem / Nyheter & Event / Blekinge / Månadens UF-företag - Alldia UF.

Månadens UF-företag - Alldia UF.

Vår affärsidé Vi jobbar med läsning som både kan förbättra och rädda liv. AllDia UF är nämligen ett företag som jobbar med att informera om allergi och diabetes. Det genom att sälja informationsböcker om de båda ämnena, med en bok för vardera ämne. Böckerna innehåller mycket fakta men även tips till allmänheten, som saker som är bra att tänka på och vad man bör undvika att göra. Information gör skillnad, och vi på AllDia UF jobbar för att allergi och diabetes inte ska innebära utanförskap.

Vilka är vi? Nova Jonsson är VD och ansvarig för marknadsföring. Hanna Fohlin Nilsson är ekonomiansvarig samt ansvarig för administration och kommunikation. Vi går på Vägga Gymnasieskola i Karlshamn.

Vad har varit mest givande? Att få upptäcka att fler än bara vi tycker att produkten än en bra idé. Vi har fått respons från flera som köpt produkten och tackat oss för arbetet vi gör, vilket är otroligt givande.

Vad ser ni fram emot under UF-året? Att få möjligheten att fortsätta utvecklas som UF företagare. Vi ser dessutom fram emot slutet av UF året när vi kommit i mål med företaget och därav får möjlighet att se tillbaka på arbetet vi gjort i sin helhet, bara av att tänka på det känner man sig rätt stolt.

Vad har ni för mål? Vårt mål är att informera så många som möjligt om allergi och diabetes. Dessutom vill vi kunna hjälpa dem som själva har någon av diagnoserna att informera andra, och det försöker vi göra med hjälp av våra böcker.

Faktaruta: Nova har haft födoämnesallergier sedan födseln och har idag allergi mot vete, korn, råg, baljväxter och jordnötter. Hanna diagnostiserades med diabetes typ 1 2017. Därav valde vi att ägna vårt UF företag till just detta.

Namn. Nova Jonsson och Hanna Fohlin Nilsson

Företagsnamn. AllDia UF

Skola. Vägga Gymnasieskola

Kontaktuppgifter. alldiauf@gmail.com

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.