Hem / Nyheter & Event / Blekinge / Möt Mommos glass UF - Månadens UF-företag
Möt Mommos glass UF - Månadens UF-företag

Möt Mommos glass UF - Månadens UF-företag

Mommos glass UF är företaget som säljer glass i många spännande smaker. Läs om deras resa från att inte alls veta vad deras affärsidé skulle vara till att nu rekommendera alla gymnasieelever att driva UF-företag. Trevlig läsning!

Vad gör ni i ert UF-företag?

Mommos glass UF tillverkar och säljer hemmagjorda glass i olika smaker.
 

Visste ni direkt vad ni ville göra som ert UF-företag?

Nej utan det var jättesvårt i början att komma på vad vi skulle göra. Vi hade olika idéer men vi visste inte riktigt vad vi skulle göra under vårt UF-år. Vi kom på idéen när Muhammed Reza Mohmadi som är företagets säljare var hos en släkting där dem serverade glass till dessert o det var en hemma gjord glass. Då tyckte han att det var något vi kunde göra under vårt år som UF-företagare. Till slut bestämde vi oss för att göra glass med olika lite annorlunda smaker.

Vilka olika smaker finns det på er glass?


I början så hade vi bara en smak som var saffransglassen. Vi kände att saffransglassen inte var så populär bland det svenska samhället så vi 
gjorde andra smaker som till exempel oboyglass, jordgubbsglass och vaniljglass också.

Vilka aktiviteter har ni varit med på under UF-året? 


Vi har varit på Nordenbergsskolans öppet hus och sålde glass där borta och vi skulle varit på den regionala mässan som var i Ronneby också. Tyvärr blev den inställd så vi fick vara i Nordenbergsskolan igen och sälja våran glass.

Har ni fått hjälpa av några personer utanför företaget? 


Vi har fått en hel del hjälp från kompisar som stöttat oss och hjälpt till med att montera och flytta våra grejer för att vi hade stora och tunga grejer som tex frysen och bord, vi är väldigt tacksamma för deras stöd.
 

Vad har ni lärt er av att driva UF-företag? 


för oss står det klart att något av det viktigaste i ett företag är att våga ta kontakt, Våga ta kontakt med kunder, leverantörer och andra samarbetspartner. Likaså har vi insett att ingenting kommer gratis i ett företag, precis som i livet. bakom framgångar ligger hårt slit, i längd vilket vi har fått uppleva flera gånger.
 

Borde andra elever ta chansen att driva UF företag?


Vi tycker att alla som har möjligheten att driva UF företag, ska verkligen driva det. Och dem ska kämpa, ge allt och lite till för deras företag. Det är jättekul att driva företag, att lära sig nya saker och att se sin produkt på marknaden. 
 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.