Hem / Nyheter & Event / Fyrbodal / Unga Möjligheter
Ung Möjligheter

Unga Möjligheter

Ung Företagsamhet Fyrbodal kommer från den 1 januari 2020 driva projektet "Unga Möjligheter" tillsammans med systerorganisationen Ungt Entreprenörskap Östfold, Norge. Projektet drivs under 2,5 år i samverkan med Interreg Sverige-Norge, Fyrbodals Kommunalförbund och Västra Götalandsregionen.

Det är med glädje vi på Ung Företagsamhet i Fyrbodal kan konstatera att vi från den 1 januari 2020 kommer driva projektet Unga Möjligheter tillsammans med systerorganisationen Ungt Entreprenörskap Östfold i Norge. Projektet drivs under 2,5 år i samverkan med Interreg Sverige-Norge, Fyrbodals kommunalförbund och Västra Götalandsregionen. Från start hålls fokus på 6 kommuner (Bengtsfors, Dals Ed, Strömstad, Uddevalla, Vänersborg och Åmål). Vi har dock en upptagningsfrekvens av elever från närliggande kommuner som reser över kommungränserna till gymnasieskolorna. Ett långsiktigt mål är att nå ut till alla kommuner inom Fyrbodal.

Projektet ger oss på Ung Företagsamhet rätt verktyg att utveckla vår organisation och skapa förutsättningar för ett långsiktigt samarbete mellan skola och näringsliv. Vi vill synliggöra det lokala näringslivet som en attraktiv arbetsgivare och visa möjligheterna för en karriär på hemmaplan men även över gränsen. Här har Högskolan Väst bedrivit utvecklingsarbete, vilket vi kommer ta del av. Under projektets gång, kommer vi utveckla en modell för samarbete mellan elever som driver UF-företag och näringslivet. Eleverna får stöd i ett mentorskap direkt kopplat till näringslivet, ett sk nätverksföretag, istället för en enskild rådgivare. Nätverksföretaget ska ha en lokal förankring och kunna bistå med olika kompetenser. 

UF vill öka entreprenörskapsaktiviteten i regionen och synliggöra små och medelstora företag som en attraktiv arbetsgivare för våra unga arbetstagare. Företagen i regionen får även en möjlighet till utveckling genom ungdomarnas kompetens och samarbete.

Vi ser med spänning fram emot denna resa och tackar alla finansiärer, företag, kommuner, skolor, lärare och elever för förtroendet!

Interreg - Sverige-Norge

 

 

 

 

 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.