Välkommen till Ung företagsamhet Södermanland!

Ung Företagsamhet jobbar aktivt med grundskolor runt om i Södermanland. Hos oss finns ett stort utbud som skolan kan ta del av helt kostnadsfritt, från förskola upp till årskurs 9. Nedan kan du läsa mer om våra läromedel som vi erbjuder.

För att kunna beställa läromedel och ta del av vårt digitala material behöver du vara registrerad och inloggad.

Vårt samhälle

Vårt samhälle är ett läromedel som främst riktar sig till grundskolans tidigare årskurser och sätter elevernas kreativitet, idéer och entreprenöriella förmågor i fokus. Alla pedagoger i skolan kan använda läromedlet för att arbeta med entreprenörskap i skolan. 

Se möjligheterna

Se möjligheterna är ett läromedel som främst riktar sig till grundskolans senare årskurser men passar från årskurs fem och uppåt, och fokuserar på de egenskaper som är typiska för de flesta entreprenörer. I läromedlet får eleverna kunskap om vad en entreprenör är och chans att utveckla sina egna entreprenöriella förmågor.

Min framtid och ekonomi

Min framtid och ekonomi är ett läromedel som riktar sig till elever i de övre årskurserna i grundskolan men kan även användas på gymnasiet och i SFI. I läromedlet får eleverna kartlägga sina förmågor och öva på att sätta personliga mål, hur man sköter sin privatekonomi och hur hushållens ekonomi samspelar med det samhällsekonomiska kretsloppet.

Tävling för åk.6

Teknikutmaningen - 2023

Lös ett problem, bygg en prototyp och ta chansen att vinna en klassresa till Tekniska muséet i Stockholm!

För elever i åk. 8-9

Framtidskoll

Framtidskoll är en inspirerande förmiddag för elever i åk. 8-9, helt kostnadsfri. Fokus ligger på gymnasieval, självkännedom och privatekonomi. Utöver det tar vi upp UF-företagande, entreprenörskap och framtidens arbetsmarknad på ett kul och inspirerande sätt.

Kontakta mig om du har frågor!

Sofia Karlsson Bierfeldt
Projektledare, Södermanland
Kontakta mig om:
Du är lärare eller skolledare på grundskolan och har frågor om entreprenörskap.

För dig som är verksam i grundskolan

Digital utbildning i entreprenörskap

Fördjupa dina kunskaper i entreprenörskap. Utbildningen är framtagen med stöd av Skolverket och tar cirka 75 minuter att genomföra i sin helhet.