Hem / Nyheter & Event / Halland / Är du en av våra nya UF-ambassadörer?      
UF-ambassadör

Är du en av våra nya UF-ambassadörer?      

Vi söker ambassadörer! Har du drivit UF-företag? Vill du dela med dig av din UF-resa till andra studenter? Då kan du ansöka om att bli UF-ambassadör!
Du får kontakter, utbildning, förtur till juryuppdrag -och en riktig rolig tid!

Uppdraget:
Din uppgift är lika enkel som den är utmanande: du inspirerar elever genom att berätta om dig själv och ditt UF-år! Syftet är att du ska få fler elever att vilja driva UF-företag och få dom att se fördelarna med att driva UF-företag. Det kan vara både för grundskole – och gymnasieelever.  

Att vara UF-ambassadör är ett socialt jobb som förutsätter att du tycker om att ta kontakt och prata med människor. Det är ett stort ansvar. För att bli UF-ambassadör ska du som regel vara registrerad UF-alumn och ha ett Intyg från ditt UF-år. Vi förbereder dig för ditt uppdrag så du känner dig trygg i ditt arbete! Bl.a. genom en obligatorisk kick off för alla UF-ambassadörer den 27 augusti!

Studentambassadörsarbete görs i mån av tid. Alla insatser du gör sker på uppdrag av regionkontoret UF Halland och du får givetvis betalt för ditt arbete. Senaste ansökningsdag är 30/6.

Kick Off 27/8 
För att du ska få dom bästa förutsättningarna för ditt uppdrag bjuder vi in till kick off för alla ambassadörer den 27 augusti. Då går vi igenom presentationsteknik, tips och trix och du får även ett startkit som bland annat innehåller profilkläder.

  • Lilla retorikskolan
  • FAQ
  • Ung Företagsamhet – organisationen bakom
  • Startkit


Ersättning:
Ambassadörskapet är ett delvis arvoderat uppdrag.
Du får ersättning för föreläsningar på skolor.

Att delta i jurygrupp och delta i tex. Draknästen,panel på Start up och liknande är ej arvoderade hedersuppdrag.

Arvodet räknas som lön och kommer därför att beskattas. Arvode utgår med 130 kr/h exklusive semesterersättning, restiden inkluderad.

Utbetalning av arvode sker den 25:e varje månad.

Måltider
Du får ingen ersättning för måltider.

Reseersättning
Ditt uppdrag utgår från din hemadress och vi ersätter resa till och från uppdraget med skattefri milersättning: 18,50 kr/milen alt. kostnad för buss/tågbiljett.

Hur ansöker jag?
Skicka in en kort skriftlig motivering varför just du skulle passa som en av våra studentambassadörer (Max 1 A4) samt en film (max 1 minut) där du berättar kort om ditt UF-företag.
Vi tillsätter ambassadörsuppdragen löpande, så skynda att ansöka!
Maila/skicka in text och film till
ida.thoren@ungforetagsamhet.se eller till 0708-633 437 senast 30/6. (Märk mail/SMS med ”UF-ambassadör”.  

Frågor?
Regionchef Ida svara på alla frågor som rör tjänsten
0708-633 437

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.