Hem / Nyheter & Event / Halland / Glassigt samarbete fortsätter i Slöinge!

Glassigt samarbete fortsätter i Slöinge!

Efter att ha jobbat några veckor med uppdraget som klass 5 på Slöingeskolan fått av SIA glass inom projektet It´s my future var det nu dags för att presentera sina förslag och få lite respons på dem! Klassen var spända av förväntan och det var lite nervöst att gå fram och delge sina idéer för Stefan (VD), Camilla (butikschef) och för oss på Ung Företagsamhet!

Eleverna hade fått i uppdrag att komma på kampanjer, aktiviteter och andra upptåg kopplat till olika målgrupper som ska genomföras i glassbutiken som SIA Glass driver i Slöinge. Eleverna jobbade i grupper och fick en målgrupp var. De olika målgrupperna var barn och barnfamiljer, ungdomar, vuxna och pensionärer. Oj, vilken grym fantasi eleverna har och vilka kreativa och lockande förslag de la fram!

presentation

Vad sägs om en studsmatta formad som en glass för barn, fotoplank, personal utklädd till olika glassar och legobygge kopplat till glassar för barn. Eller kaffedrinkar vid schack- och tipspromenadtillställning med frågor om SIA för pensionärer. Kanske turnering i fotboll med glasspriser och att varje lag ska ha namnet av en glass eller bingo och karaoke för ungdomar. För vuxna var det frågesport, bjuda in en komiker men även att ha en digitalt guidad tur i glasstillverkningen som stod högt upp på listan av önskemål!

Stefan och Camilla var imponerade av alla förslag och gav direkt feedback på vad som är möjligt att genomföra, men de var tydliga med att de måste fortsatt ha hjälp av eleverna för att det ska lyckas!

Klassen ska nu fundera på hur en fotovägg ska se ut. Dags att designa! En hoppborg till barn som besöker butiken ska lösas. Ansiktsmålning som också var ett förslag får eleverna hålla i och bingobrickor med glassar ska tillverkas! Kaffedrinkar ska serveras när äldre från Björkhaga ska bjudas in och då får eleverna servera! Lågstadiet ska bjudas in till fotbollsturnering och eleverna i åk 5 får vara lagledare och komma på hejarramsor. Glasspriser utlovas! Digital frågesport ska skapas av eleverna som ska finnas på hemsidan inom kort men också delas på SIA glass Instagram och Facebook. Eleverna får skriva ner frågor om SIA:s historia men också om olika glassar!

Bingo

fotboll

Det kommer hända mycket i glassbutiken i Slöinge framöver! Håll utkik efter dagar som passar just dig och ta del av alla roliga aktiviteter som kommer ske!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.