Hem / Nyheter & Event / Halland / SM Guld till Halland

SM Guld till Halland

Under två dagar 23-24 maj, har 777 UF-företagare från hela Sverige tävlat om SM-guld i 18 kategorier, samtidigt som de också visade upp sina företag på en mässa öppen för allmänheten på Svenska Mässan i Göteborg. Under invigningen på måndagen medverkade även Prins Daniel, som sitter i Ung Företagsamhets styrelse och det hölls även i en nationell lärarkonferens samt flera event även för grundskolan under evenemanget. Peder Skrivares Skola i Halland kammade hem SM Guld i Årets UF Skola och Lukas Lindgren, Mr Mist UF, Elof Lindälvsgymnasieskola i Kungsbacka vann Årets Unga Ledare.

Årets UF-skola
Vinnare: Peder Skrivares skola i Varberg, Halland
Motivering: "Årets UF-skola har sedan lång tid tillbaka satsat på att utveckla skolans arbete med Ung företagsamhet för att ge sina elever bästa möjliga förutsättningar för framtiden. Skolan erbjuder alla elever att driva UF-företag och satsar mycket på att marknadsföra vikten av att driva UF under sin gymnasietid. Här arbetar man i ett starkt lärarlag över programgränser och med UF som den röda tråden genom hela skolan. Skolan har tagit samarbetet med näringslivet till nästa nivå. Under UF-året anordnas det flera olika värdefulla tillfällen för att inspirera UF-eleverna. Men det slutar inte där. Skolan fokuserar även på att ta hand om sina UF-elever efter avslutat UF-år tillsammans med lokalt näringsliv.  Skolan har ett inövat framgångskoncept gällande cirkulär ekonomi som gett ringar på vattnet och ses som en förebild i hela Sverige. Snacket om skolan och dess arbete lär bara bli större nu… Vinnaren av Årets UF-skola 2022 är… "


300 nya UF-företagare väntar på Peder Skrivares skola i Varberg till hösten. De kommer driva UF-företag på Årets UF-skola. Ett stort glatt gäng från Peder Skrivares skola som fick ta emot priset på scenen på SM i Ung Företagsamhet.

- Det är väldigt glädjande. Det känns oerhört bra. Jag är nästan lite skakis, säger Petter Örhling, rektor på skolan.

De har jobbat med Ung Företagsamhet i tio år.
- Vi har jobbat systematiskt och med tydliga rutiner där vi har satt UF högt. Det är för att vi utbildar unga som både ska läsa vidare, eller gå direkt till yrkeslivet, antingen som anställd eller genom att starta eget. De ska skapa sin framtid. Alla måste få testa att starta företag för att de ska få möjlighet att välja eller välja bort det i framtiden. För oss är det självklart, säger Petter Öhrling.


Nu väntar 300 nya UF-företagare till hösten.
- Vi har en växel kvar, säger Petter Öhrling.
Tävlingsvärd: Visma Spcs


Årets Unga Ledare
Vinnare: Lukas Lindgren, Mr Mist UF, Elof Lindälvsgymnasieskola i Kungsbacka
Motivering: "Vinnarna av kategorin Årets unga ledare har genom gott ledarskap utvecklat och drivit sina team och fått de att växa på ett exemplariskt sätt. Genom att lösa problemställningar på ett för UF företagen framgångsrikt vis har ledarna visat att de är värdiga vinnare av årets unga ledare."
Lukas Lindgren (Mr.Mist UF/Elof Lindälvs gymnasium/Halland),


- Det här betyder mycket. Det känns stort och svårt att beskriva. Det är många som är delaktiga i det här.

Vad gör dig till en bra ledare?
- Jag har en positiv energi och talang att engagera en hel grupp. Jag vågar testa saker.


 *Årets unga ledare delas ut till en representant för varje storregion, norr, mitt, väst, öst och syd.
Tävlingsvärd: Protector Försäkring

lukas

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.