Hem / Nyheter & Event / Halland / Virtuellt studiebesök på Tjolöholms slott

Virtuellt studiebesök på Tjolöholms slott

Igår fick elever i klass 8 på Hålabäcksskolan i Kungsbacka prova på innovation och entreprenörskap på riktigt när dom fick premiärtesta ett virtuellt studiebesök på Tjolöholms slott med hjälp av VR-teknik. Eleverna satt i klassrummet, samtidigt som de fick en liveguidning som berättade och gestaltade hur det var att leva som kvinnlig byggherre och entreprenör i början av 1900-talet!

Innan studiebesöket har eleverna fått arbeta med vårt material, med fokus på entreprenörskap och innovation, samt hur Sveriges utveckling sett ut de senaste 150 åren och vilka kompetenser som kommer att efterfrågas i framtiden.

Eleverna berättade entusiastiskt efter besöket om hur imponerade de var av all teknik som så tidigt integrerades i slottet och att det var väldigt fint och välskött, och en av eleverna sade att ”Slottet är som ett enda stort konstverk” .

I detta projekt har vi samarbetat med Kungsbacka kommun.
I framtiden kan detta möjliggöra ett bra komplement till fysiska företagsbesök, att elever kan få ta del av fler arbetsplatser och få kunskap om olika yrken som idag inte kan ta emot en full klass pga säkerhetsregler mm och att det är konstadseffektivt för skolor och mer hållbart tycker vi såklart är en bonus.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.