Hem / Nyheter & Event / Jönköping / Månadens alumn: Gustav Sandberg arbetar idag som fastighetsmäklare
Alumn

Månadens alumn: Gustav Sandberg arbetar idag som fastighetsmäklare

Möt Gustav Sandberg som drev UF-företag Nutri Partners UF. Ett UF-år med en tuff affärsidé som var rolig och lärorik. Alla lärdomar tog han sedan med sig som fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling där han arbetar idag.

Året 2013/2014 drev Gustav Sandberg UF-företag Nutri Partners UF tillsammans med tre andra kompisar på ekonomiprogrammet på Erik Dahlbergsgymnasiet. Företagets affärsidé var att ”Förbättra elevers skolprestationer genom att erbjuda gratis mellanmål”. En idé som baserades på att få företag och organisationer att bidra genom reklamintäkter och sponsring av produkter. En idé som en del stora företag nappade på!

Bland annat fick UF-företaget bidrag i form av tusentals knäckebrödssandwichar av ett välkänt knäckebrödsföretag och tuggummipaket som ett komplement till mellanmålet. Dessutom fick de stöttning från ett lokalt börsnoterat företag som tillverkade kartongförpackningar och en barnrättsorganisation.

Gustav förklarar att idén var tuff att genomföra fullt ut och att det krävdes tid och uppoffringar för att kunna förverkliga den.

”Någonstans under resans gång fick vi förenkla idén och distribuera ut alla snacksprodukter vi hade lyckas samla in.”

UF-året hade många roliga delar tyckte Gustav,

Det roligaste med UF-året var att på riktigt få utvecklas på ett affärsmässigt plan. Att utmanas till att ta egna initiativ, ringa kalla samtal och faktiskt lyckas sälja in vår idé till såväl lokala som större välkända företag.”

Men självklart har också UF-året fört med sig en mängd lärdomar. Den viktigaste lärdomen Gustav tar med sig är att man inte ska underskatta sin egen säljförmåga.

”Försäljning kan tyckas vara svårt, men försäljning handlar mycket om att våga testa sig fram och inte vara rädd för att misslyckas!” 

När väl alla tävlingarna drog igång som man kan delta i med sitt UF-företag så blev Nutri Partners UF nominerat till ”Årets Tjänst” en tävling de inte vann men att komma så långt var väldigt roligt förklarar Gustav.

Idag jobbar han som fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping med fokus på försäljning av bostadsrätter och förmedling av nyproduktion. Han förklarar att det är mycket som är roligt med sitt jobb men att det bästa är att få arbeta med affärer och att bygga relationer med människor.

Slutligen vill Gustav ge sina tips till alla unga entreprenörer där ute,

  • Alla verksamheter behöver duktiga säljare och relationsbyggare. Bygg upp starka argument för varför er vara eller tjänst innebär en nytta för kunden.
  • Finns det konkurrenter? Hur särskiljer sig er produkt från konkurrenternas?
  • Säljträna på varandra inom UF-företaget så att ni på ett avslappnat sätt kan sälja in produkten till era kunder.
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.