Hem / Nyheter & Event / Jönköpings län / UF-företagandet ökar i Jönköpings län

UF-företagandet ökar i Jönköpings län

Hela 1334 gymnasieelever i Jönköpings län driver UF-företag i år. "Det är glädjande att se att UF-företagandet ökar från år till år" säger Karolina Borg, regionchef på Ung Företagsamhet i Jönköpings län.

33 706 gymnasieelever driver UF-företag i Sverige läsåret 2019/2020. I Jönköping uppgår siffran till 1334, vilket är en ökning sedan förra året.

Årets siffror visar, precis som förra årets, att det är populärt att driva UF-företag på många högskoleförberedande program medan andelen UF-elever är fortsatt relativt låg på yrkesprogram.

– Det är glädjande att se att UF-företagandet ökar från år till år. Samtidigt är det viktigt att fler elever på fler program får möjlighet att prova sin företagsamhet och sin kreativitet. Till exempel elever som ska direkt ut i ett liv som företagare eller som anställda i småföretag. De borde givetvis få öva på sitt entreprenörskap inom ramen för sin skolgång, säger Karolina Borg.

Forskning visar att personer som drivit UF-företag i gymnasiet oftare startar företag än andra, har lägre arbetslöshet och tjänar mer.

- Ung Företagsamhet gör skillnad både för enskilda människor och för samhället, säger Karolina Borg.

För mer information, kontakta: karolina.borg@ungforetagsamhet.se

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.