Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Äntligen konferens!

Äntligen konferens!

Efter år av digitala möten och uppskjutna träffar, samlades nu äntligen ca 120 av våra härliga UF-lärare från region SYD i dagarna två på lärarkonferens med temat självledarskap på Hotel Tylösand. Region SYD består av Ung Företagsamhet Halland, Skåne, Blekinge/Bromölla, Kronoberg, Jönköping och Kalmar.

Efter incheckning och mingelfika startade måndagens föreläsningar där lärarna fick lyssna till UF-alumnen Stephanie Spindler Jonsson och hennes resa med företaget MyPauze. Stephanie drev UF-företag på Haganässkolan och startade några år senare företaget MyPauze som hon nyligen även har deltagit i TV-programmet Draknästet med. Sveriges och Europas bästa UF-lärare 2021 Sepideh Wägner berättade om målgruppsbaserat ledarskap och sin långa erfarenhet av och passion för UF-företagande. Wägner bytte arbetsplats och ställdes inför nya utmaningar på IM som kom att bli en framgångssaga. Cornelia Molin som är verksamhetschef på E-commerce Park of Sweden, brinner för företagsamhet, långsiktiga relationer och resultat. Hon pratade om digital marknadsföring och sälj samt våra köpbeteenden på nätet. Vår fjärde föreläsare den här dagen var Jörgen Nordström, bekant för sitt arbete som John i pjäsen Jaensson på Villa Solbacken i Kalmar. Jörgen är en erfaren lärare i teaterämnen på Estetiska programmet i Kalmar, samt undervisar i entreprenörskap. Han gav våra UF-lärare en retorikworkshop där de fick verktyg att använda i vardagen.

Kronoberg

Under dagens föreläsningar var lärarna indelade i grupper enligt de program de undervisar på, för att främja erfarenhetsutbyten och samarbeten över skol- och regiongränserna. Samtalen och skratten under föreläsningarna fortsatte under en härlig lunch och middag på Tylöshus och energin flödade.

Efter en god frukost, promenad vid havet, lite träning eller spa, drog vi igång tisdagen med en föreläsning och workshop med Paul Übelacker kring självledarskap och personlig utveckling. Übelacker är en fd elithandbollsspelare och numera framgångsrik organisationskonsult som bland annat har skrivit böckerna Inspirerande ledare, sju exempel av framgångsrikt ledarskap samt Prillan och bollen. Den sistnämnda delades vid slutet av föreläsningen, ut som en gåva till alla deltagare.

Dagen rundades av med en to go-lunch och vi skiljdes åt i solskenet, laddade med ny inspiration och energi att ta tillbaka till våra skolor och regionkontor.

Vi tackar alla deltagare för härliga dagar tillsammans och ser fram emot resten av det här UF-året. Syds lärarkonferenser går av stapeln varannat år på olika platser runt om i södra Sverige – ta chansen att vara med nästa gång! Varmt välkommen!

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.