Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Årets Alumnistipendiat är korad!

Årets Alumnistipendiat är korad!

Det är Sparbanken Eken tillsammans med Ung Företagsamhet i Kronoberg, Kalmar län och Blekinge/Bromölla som står bakom stipendiet som delas ut till en driven UF Alumn med siktet inställt på sitt eget entreprenörskap. Årets vinnare är korad och det är Elias Granroth från Kronoberg som tog hem den ärofyllda vinsten och stipendiet på 15 000 kr. 

Ung Företagsamhet är en ideell organisation som utbildar i entreprenörskap i grundskolan och gymnasiet. För alla elever som drivit UF-företag finns nätverket UF Alumni och det är inom ramen för Alumni som det här stipendiet delas ut. UF alumni är ett nationellt nätverk som ger medlemmarna personlig utveckling, drivkraft att växa och ett unikt kontaktnät inom näringslivet. En språngbräda för framtiden.

Entreprenörskap och företagande är det viktigaste för att en region och människor ska kunna utvecklas. Ung Företagsamhets kärna består av just det varför ett samarbete är lika viktigt som självklart säger Marika Sunesson, marknadschef på Sparbanken Eken.

Entreprenörskap och nya företag behövs för att säkra Kronobergs och Sveriges framtid. Givet startar inte alla elever som drivit UF-företag egna företag, men det finns många som får upp ett stort driv, engagemang och intresse under UF-året och årets vinnare är definitivt en av dem säger Veronica Anderberg, Regionchef Ung Företagsamhet Kronoberg.

Inför årets upplaga av Alumniboost var det 20-talet antal inkomna nomineringar, bland dessa har sex finalister tagits fram (två från varje region).

”Det är roligt att vårt initiativ väcker och skapar ett intresse. Samhällsengagemang är väldigt viktigt för Sparbanken Eken och vi vill att överskott från verksamheten ska stanna i bankens närområde.” 
Marika Sunesson, marknadschef Sparbanken Eken.

Kvällens vinnare, Elias Granroth, har tillsammans med Hannes Oredsson drivit UF-företaget Bildad Media UF. UF-företaget producerar film åt företag och det senaste året har Elias ägnat en stor del av sina vakna timmar till just detta. Efter UF-året vill Elias starta ett företag med samma affärsidé och hans entreprenörskapsresa har precis börjat!

Utdrag ur motiveringen: 
Hen har arbetat med stort engagemang, vilja och ihärdighet, i medgång som motgång, för att skapa bästa möjliga grund för det framtida kommande företaget. Årets Alumnistipendium går till en sann entreprenör och vi är stolta för att kunna bidra på den entreprenörskapsresa som precis börjat!

"Jag är otroligt glad, stolt och samtidigt förvånad över att jag vann! Det är så många duktiga entreprenörer på plats idag och efter att ha hört deras historia var jag säker på att inte vinna. Det gör mig nästan ännu stoltare."

- Elias Granrot, årets vinnare av Sparbanken Ekens Alumnistipendium.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.