Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Årets första UF-företag är från Kronoberg

Årets första UF-företag är från Kronoberg

Från ProCivitas Private Gymnasium i Växjö kommer Ida Hellsten, som var allra först med att registrera sig i år. Tillsammans med 3 klasskamrater kommer de att driva WineDesign UF under 2021/2022.

Klockan 08:01 hade Ida registrerat sig och sitt UF-företag WineDesign UF. Kollegorna Malin Salomonson, Vera Åkesson och Thea Torstensson kom strax därefter. Tillsammans ska de använda återvunna vinflaskor för att tillverka miljövänliga inredningsartiklar, där några exempel som Ida nämner är doftljus, vaser och ljushållare.

Planen är att komma igång att sälja online via en egen hemsida och Instagram, och utifrån läget marknader runt omkring Växjö. Med en stark försäljning i grunden ser de gärna att de tävlar i Kronobergs regionala UF-mässa och kanske hela vägen till SM. På frågan vad UF-året kommer att betyda på ett personligt plan svarar Ida att:

”Jag tror att vi kommer samla många erfarenheter och att det kommer bli lärorikt. Vi ser väldigt mycket fram emot dagen då våra produkter blir klara och efter det när vi säljer vår första vara. Vi kommer att lära oss sjukt mycket under året.” 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.