Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Företaget lär dig trafikens skyltar

Företaget lär dig trafikens skyltar

Street Signs UF består av tre teknikintresserade grabbar som går andra året på teknikprogrammet på Teknikum, med inriktning informations- och medieteknik. Hugo Bachér har rollen som VD, Adam Wickström är marknadsföringsansvarig och Elias Böök är programmerare.

Street Signs UF utvecklar en app där man genom flera olika spel kan lära sig Sveriges trafikskyltar. Appen utvecklas kontinuerligt och det tillkommer nya funktioner som testas av deras användare. De tar ständigt in synpunkter för att göra appen ännu bättre.

Redan i början av UF-året visste killarna att de ville jobba med någonting som de skulle lära sig av och få kunskaper de kan ha användning av i framtiden. Med hjälp av deras lärare kom de fram till att de ville satsa på en trafikapp. Detta gav dem möjlighet att kombinera deras kurser; entreprenörskap och programmering. Företaget kom överens om att de ville göra en app som faktiskt gör nytta i samhället, då de anser att det gynnar alla i längden. Framförallt för att det känns bättre än om de hade gjort ett vanligt spel. Anledningen till att de valde att nischa in sig på just trafikskyltar är för att alla i företaget ska ta körkort framöver. Redan efter en månad hade företagets huvudutvecklare Elias tagit fram ett första utkast av appen.

Streetsigns UF:s målgrupp är personer som de själva; som ska ta körkort och känner sig osäkra på trafikskyltarnas betydelse. Appen är relativt billig att utveckla, vilket gör att den är gratis att ladda ner. Genom detta når de ut till en större massa vilket leder till större spridning av appen. Istället planerar de att tjäna pengar genom att sälja reklamplatser i trafikspelet.

Killarnas mål med appen är att utbilda Sveriges förare och därmed göra landets gator tryggare, vilket på så sätt ska bidra till nollvisionen. Ett annat mål de har är att fortsätta med appen även efter UF-årets slut, i en annan företagsform.

Det bästa under UF-året enligt killarna var när de tog förstaplatsen på Teknikums Draknäste. Där vann de både prispengar plus att de fick bra tips och råd från drakarna.

Nästa mål för företaget är att ställa ut på den regionala UF-mässan ”Entreprenörskap på riktigt”, som går av stapeln den 19 mars i Älmhult. Där ska de ställa upp i tävlingarna Årets tjänst, Årets samhällsentreprenör och Årets innovation.

Appen är redan lanserad på Google Play Butik och ska så snart som möjligt släppas på App Store. Följ företaget på Instagram för att få veta mer om trafikspelet och den nya lanseringen. 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.