Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Fortnox gör det enklare att driva företag

Fortnox gör det enklare att driva företag

Fortnox startade i småländska Växjö 2001 med en idé så innovativ att marknaden tog år på sig att komma ikapp. Bokföring på internet var helt enkelt nästintill otänkbart då. Men Fortnox grundare Jan Älmeby var besjälad av sin vision. Han hade försökt lyfta idén i andra sammanhang, och fått nej av redan etablerade verksamheter. Men han gav sig inte. “Bokföring på nätet kommer att bli nästa grej” menade Jan – och startade därmed Fortnox.

På Fortnox i Växjö jobbar Andreas Egeland och Julia Björstrand som partneransvariga vilket innefattar samarbetet med Ung Företagsamhet.

Vi tror på att alla ska få chansen att driva företag & Ung Företagsamhet är ett föredöme när det kommer till att synliggöra effekten av företagsamma ungdomar i Sverige.

Under läsåret 2019/2020 har Fortnox stått värd både för en sprakade julavslutning för lärare men också SM-träffen där samtliga företag från Kronoberg som skulle tävla på SM fick en halvtimmes expertrådgivning med Andreas.

-Det är ett enormt viktigt arbete att säkerställa en hälsosam tillväxt av företagsamma personer i Sverige. Det är också viktigt att etablerade företag hjälper till med vägledning och inspiration, avslutar Andreas. 

Vi på Ung Företagsamhet Kronoberg tackar för ännu ett företagsamt år och ser framemot fler år tillsammans med Fortnox! 

fortnox.se

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.