Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Handle IT - Månadens UF | Januari

Handle IT - Månadens UF | Januari

”Handle IT UF tar hand om företags sociala medier så att det marknadsförs på bästa möjliga vis. Tillsammans med företaget lägger vi upp en plan utifrån önskemål”

Handle IT UF är ett företag som består av tre drivna ungdomar från Sunnerbogymnasiet i Ljungby. Alva Wendel är VD:n för företaget. Hon är en mycket utåtriktad tjej med höga ambitioner. Victor Ekman är säljaren vilket passar honom perfekt med tanke på hans sociala kompetens och höga ansvarstagande. Jakob Jolheden är ekonomiansvarig, en självklarhet med tanke på hans snabba huvudräkning och att han alltid har ekonomin i åtanke. Alla tre studerar andra året på ekonomiprogrammet. Alva och Victor har inriktningen juridik och Jakob företagsekonomi.

”Vi märkte att vår lokala handel i Ljungby inte syntes på sociala medier och därmed inte marknadsförde sig på bästa möjliga vis. Många företagare har inte tid eller ork att sätta sig in i dagens sätt att marknadsföra sig på sociala medier. Detta var något som vi direkt kände kunde åtgärdas med hjälp av oss. Där föddes idén till Handle IT UF” berättar Alva Wendel.

Handle IT strävar efter att alla företag tillslut ska ha anpassat sig till digitaliseringen och använda sociala medier till sin fördel. För att lyckas som företag krävs det att man anpassar sig efter samhällsutvecklingen och dess teknologiska progression. Därför finns Handle IT UF för att underlätta för Ljungbys lokala företag

Ett av målen som företaget har är framförallt att ha så roligt som möjligt och lära sig mycket nytt. De ska även satsar på att tävla i Årets UF företag, Årets tjänst och Årets samhällsentreprenör. Ännu ett mål är att tjäna pengar men det anser Handle IT kommer som ett plus om man jobbar hårt mot sina mål.

En utmaning som företaget stöter på är företag som redan har en anställd som jobbar med marknadsföring på företaget. Även kedjeföretag är en utmaning för Handle IT då de redan har riktlinjer hur marknadsföringen ska se ut. Men de ser inte utmaningarna som något hinder. Det som är bra med Ljungby, där de bor, är att det finns många lokala företag och egenföretagare. Med sin tid och kompentens hjälper de lokala företagare.

Vill du ser mer av företaget?

Instagram: https://www.instagram.com/handle_it_uf/

Facebook: https://www.facebook.com/HandleITUF/

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.