Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Inställd UF-mässa 19 mars

Inställd UF-mässa 19 mars

Här hittar du den senaste informationen om Corona/Covid-19 kopplat till mässan Entreprenörskap på riktigt i Kronoberg.

Med anledning av spridningen av Corona/Covid-19-viruset, uppdaterar vi med information här.  

Uppdaterat 2020-03-16 kl. 11.22

För Ung Företagsamhet är hälsa och säkerhet för utställare, lärare, besökare, partners och medarbetare av högsta prioritet. Vi följer utvecklingen i detalj och agerar i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Myndigheten meddelade den 10/3 att man ser indikationer på samhällssmitta i Västra Götalandsregionen och i region Stockholm, att man inte ser en allmän smittspridning i hela landet men att risknivån nu har höjts. Igår, onsdag 11/3, meddelade man att läget är på samma nivå som igår.

Myndigheten har idag även lämnat en hemställan till regeringen om att tillsvidare begränsa möten med fler än 500 deltagare. Regeringen kommer bevilja myndighetens begäran, enligt finansmarknadsminister Per Bolund. Vi kan därmed konstatera att (tillsammans med vårt nationella kansli) den regionala mässan inte kommer att kunna genomföras som planerat. 

Istället kommer det den 19 mars att arrangeras en tävlingsdag helt digitalt för alla UF-företagare via Google Hangouts. Tävlingsbidrag har tagits in på nytt i fem tävlingar och elever kommer under tävlingsdagen att pitcha för juryn via datorn. Elever och lärare har fått information skickad till sig under dagen.

Vi följer läget löpande och återkommer med mer information.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.