Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / IST hjälper människor att utvecklas

IST hjälper människor att utvecklas

Historien om IST är inte bara en berättelse om ett företag, det är också en historia om dess grundare, Björn Sundeby. En energisk man med många idéer och ett starkt entreprenörsdriv. 1982 insåg han att datorer och programmering var framtiden och startade IST. I över trettio år nu har bolaget arbetat med ett tydligt fokus – att leverera system och tjänster till skola och skolförvaltning. Arbetet fortskrider, så gör också historien om IST.

-www.ist.com

Därför är vi partner till Ung Företagsamhet:

På IST brinner vi för allas rätt till lärande, och här ser vi att Ung Företagsamhet verkligen gör skillnad. Att ge elever möjligheten att starta och driva ett UF-företag ger dem en fantastisk chans att vidareutvecklas i området mellan skola och näringsliv. De får kunskaper inom entreprenörskap och lär sig driva företag från uppstart till avveckling. Eleverna får utlopp för sin kreativitet, får driva ett verkligt projekt, får ta ansvar och skapa värdefulla kontakter med näringslivet – alla nyttiga erfarenheter som de kan ta med sig vidare i livet.

Därför bör andra vara partner till Ung Företagsamhet:

Att vara partner till Ung Företagsamhet och få följa eleverna och deras projekt under UF-året är mycket givande. Ni får vara med i intressanta diskussioner, får nya infallsvinklar och ser individer och projekt växa. Att se engagemanget och kreativiteten hos eleverna är så inspirerande, och samtidigt som ni delar med er av era erfarenheter och er kunskap så får ni själva nya insikter och perspektiv som ni kan ta med er in i er verksamhet.

www.ist.com

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.