Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Lessebo näringslivsgala 2022- en kväll av värme och guldkant.

Lessebo näringslivsgala 2022- en kväll av värme och guldkant.

Lessebo Kommun och näringsliv bjöd in till en färgsprakande näringslivsgala på Kosta Boda Art Hotel den 8 september och bland gästerna fanns entreprenörer och entusiaster från både kommun och län. Ung Företagsamhet var också på plats och fick uppleva en härlig guldkant denna septembertorsdag.

Ett bubbligt mingel inledde kvällen innan en utsökt middag i Kosta Art Hotel tog vid där än mer mingel och kontaktskapande var en naturlig och trevlig del. I Glasbaren underhöll A.M förstklassigt under kvällen och till fantastisk sång- och gitarrspel inleddes prisutdelningen. Årets Fritidspristagare, Yrkes-SM samt årets UF-företag var de tre priser som var först ut under kvällens prisutdelning. Mia Johansson och Jessica Fransson från UF Kronoberg delade ut pris till Årets UF-företagare där motiveringen löd:

Årets pristagare har satt fingret på vad UF-företagandet handlar om. De har utmanat sig själva, de har vågat och de har utvecklats.  Eleverna har ställt ut på marknader och varit med på partnerträffar för att pitcha sina idéer och produkter för länets näringsliv. Vi är stolta och glada att kunna gratulera Keven Aleks och Modou Lamin till Årets UF-företagare i Lessebo. 

Lisa Lemke var kvällens föredragshållare och hon inspirerade stort med sin resa som matkreatör på Skrea Backe. Uttryck som drömförverkligare tar vi med oss tillsammans med att ”allt gaur” med rätt inställning och ”konkullegor”.

Kvällen avslutade med att pris till Årets Nyföretagare, Årets Unga Företagare och Årets Företagare delades ut och vi säger stort grattis till samtliga pristagare samt ett stort tack för att vi fick deltaga denna kväll som genomsyrades av värme. Den genuina glädje som visades för med-entreprenörer i Lessebo Kommun var hjärtvärmande att se och vi från UF Kronoberg känner att vår devis Tillsammans gör vi skillnad, är stark även i Lessebo Kommun.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.