Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / UF-företagare under timmen

UF-företagare under timmen

Ung Företagsamhet i Kronoberg och Kalmar län genomför tillsammans med Centrum för Ledarskap i Småland ett projekt med syfte att lyfta framtidens unga ledare. Stort fokus ligger på självledarskap, presentationsteknik och kontaktskapande. Många av dessa egenskaper får UF-elever möjlighet att träna redan under UF-året. Detta projekt blir för UF alumnerna en naturlig förlängning i den framtida personliga utvecklingen.

Projektet har under åren bjudit in till nätverksträffar, föreläsningar och utbildningar, vilket gett fina resultat för deltagande UF alumner och JLA-studenter. Tidigare år har fokus till största delen varit ovan nämnda målgrupper men inför läsåret 21/22 skapades ytterligare ett ben i projektet vars slutresultat kunde upplevas på Linneuniversitetet förra veckan.

Det nya samarbetet inkluderar Ekonomihögskolan och Kungsmadsgymnasiet i Växjö. Alla elever i årskurs 2 på ekonomiprogrammet driver UF-företag. I syfte att ge eleverna en bättre grund och insikt kring sin egen betydelse för framtiden har eleverna under hela läsåret jobbat med självledarskap, presentationsteknik, gruppdynamik tillsammans med Maria Elander från Junioledarskapsakademien och Tournant.

Förra torsdagen fick eleverna delta i det häftiga upplägget ”UF-företagare under timmen”. På mindre än en timme skulle de ta fram en affärsidé, ett företagsnamn, en målgrupp, slogan och dessutom en pitch – allt under ledning av Marija Radulovic och Isabella Hilmersson på Ung Företagsamhet Kronoberg.

När timmen var passerad fick eleverna presentera sin affärsidé för en jury med representanter från näringslivet.

Eleverna genomförde uppdraget med ett otroligt engagemang och kreativiteten bubblade i föreläsningssalen berättar Isabella.

Efter pitcharna framför juryn utsågs två vinnande UF-företag som vinner registreringsavgiften för sitt UF-företag 22/23 samt deltagande i podcasten ”Ledarskap å det då va”.

”Jag är så otroligt stolt och imponerad av vad eleverna har åstadkommit här idag! Det är så häftigt att se deras resa från i höstas! ”
- Maria Elander, JLA/Tournant AB

Vinnarna blev Antik Jewlery UF som skapar smycken av gamla bestick och Från oss till er UF, som gjort en motivationsbok från unga för unga med förhoppningen om att hjälpa fler ta sig igenom skolan osv.

Det var en otroligt rolig eftermiddag! Eleverna har fått med sig massor genom den satsning som gjorts på deras självledarskap. Det ska bli så roligt att se vad de tar sig an under UF-året. Tänk vad de kan skapa för fantastiska idéer när de får lite mer tid på sig att utveckla en affärsidé säger Marija Radulovic, Projektledare Ung Företagsamhet Kronoberg.

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.