Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / VINNARNA AV EPR 2022 KRONOBERG

VINNARNA AV EPR 2022 KRONOBERG

Vi har ett resultat! 

Efter månader av längtan, väntan och förberedelser i det oändliga var det äntligen dags för EPR 2022 - UF Lockdown. Detta läsårs största event, UF Kronobergs tävlings- och prisutdelningsdag. 

Dagen startade på Växjö Konserthus redan vid 8.00 när de första eleverna anlände. Vid 8.30 invigdes tävlingsdagen med stampande fötter, klappande händer, viftande ballonger och ett traditionsenligt konfettiregn utav Isabella Hilmersson och Marija Radulovic på UF Kronoberg. Sedan dessa har dagen gått i full fart sedan de första tävlingarna startade klockan 9.00. 

"Det har vibrerat i luften hela dagen, elevernas förväntan, lärarnas pepp och så jurymedlemmarnas engagemang. Det är otroligt!" 
- Marija Radulovic, Ung Företagsamhet Kronoberg

Under dagen har mer än 150 elever tävlat i de tio olika tävlingskategorierna, dagens vinnare kommer få presentera UF Kronoberg i samband med SM i Ung Företagsamhet som arrangeras i Göteborg senare i vår. Förutom att involvera elever från hela länet så deltar även lärare och fler än 70 jurymedlemmar från privat och kommunal sektor, med deltagare från hela länet. 

"Vi har ett otroligt stort intresse för att ställa upp som deltagare i juryn. Det blir ett kvitto på att Kronobergs näringsliv förstår betydelsen av entreprenörskap i skolan" 
- Veronica Anderberg, regionchef UF Kronoberg. 

Bredden är en av Ung Företagsamhets Kronobergs styrkor. Deltagarna vid dagens evenemang kommer från hela länet och det gäller både elever, lärare och tjänstemän. Genom denna tävlingsdag skapas broar mellan skola och näringsliv. För många elever blir detta avgörande för framtiden, de möter näringslivet "på riktigt" för första gången berättar Marija, projektledare för eventet. 

När nervositeten släppt hos eleverna arrangerades lite elevaktiviteter och dagen avslutades med prisutdelning på SF bio. De eminenta programledarna Marija och Isabella underhöll publiken och involverade alla tävlingsvärdarna i programmet när dagens vinnare skulle presenteras. Vid 16.30 var alla vinnarna korade och vi vet nu vilka företag som består av Kronobergs SM-trupp. 

ÅRETS ALLA VINNARE:

Årets Vara
Musthave UF, ProCivitas 

Årets Ekologiskt Hållbara UF-företag
Bee Yourself UF, Wasaskolan

Årets Tjänst
Skräp på släp UF, Skanskagymnasiet

Årets Socialt Hållbara UF-företag
Include UF, Sunnerbogymnasiet  

Årets Innovation
Get it back UF, Sunnerbogymnasiet 

Årets Reklamfilm
Bildad Media UF, Växjö Fria Gymnasiet 

Årets Säljare
Amanda Wallertz, Unik.Design UF, Katedralskolan

Årets Affärsplan
Coffeebean UF, ProCivitas 

Årets UF-företag
Musthave UF, ProCivitas 

Årets Hantverkare
Recycled Jewelry UF, ProCivitas 

Årets Skola
Kungsmadsskolan

Årets Lärare
Henrik Lindestam (Skanskagymnasiet)

Tävlingsvärdar

 

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.