Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Vinnarna av UF Nobels draknäste korades
Ljus Framtid UF

Vinnarna av UF Nobels draknäste korades

Vilken förmiddag fylld med entreprenörskap, nervositet och glädje! På Nobeldagen, den 10 december arrangerades UF Nobelfest, ett glittrande evenemang för UF-företagen i Kronoberg att tävla i ett regionalt draknäste. Juryn var otroligt imponerande av elevernas förmåga att presentera sina idéer och hur långt de har kommit med UF-företagen, alltifrån försäljningssiffror, produktion och framtagning av varumärke.

Markaryds starka företagsklimat och Vetenskapshusets koppling till Nobelprisutställningen, bidrog till en självklarhet att arrangera UF Nobelfest här- ytterligare ett tillfälle att uppmana unga att genom sina handlingar och idéer, kan de skapa förändringar för samtida och framtida generationer och samhällen. Sponsorerna för eventet är Markaryd kommun, Markaryds Sparbank med Ung Företagsamhet Kronoberg och Vetenskapshuset som organisatörer.

Skolor som närvarande under dagen med ett representerat UF-företag var, Academy of Music and Business, Haganässkolan, Kungsmadskolan, Kunskapscentrum Markaryd, ProCivitas Privata Gymnasium, Skanskagymnasiet, Sunnerbogymnasiet, Växjö Fria Gymnasium och Wasaskolan. Både lärare och elever var nöjda med eventet, allt ifrån att marknadsföra sig och träffa elever från andra skolor till tävlingar och att försäljningstillfälle inträffade under dagen.

Eventet avslutades med en tre-rätters galalunch och de tre finalisterna fick hålla sin pitch inför alla närvarande.

UF-företaget som kammade hem priset på 5000kr och en plats att representera Kronoberg i en SYD-regional tävling var Ljus Framtid UF, som består av Betty Hult (VD) och Elly Häggård (ekonomiansvarig) från Wasaskolan i Tingsryd. Vinnarna klev upp på scen med tårar, skratt och chock.

”Vi trodde inte ens att vi skulle komma hit i dag, vi var bombsäkra på att någon annan skulle vinna över oss så det här känns helt fantastiskt” – Betty Hult (VD)

Deras affärsidé är att tillverka moderna och unika ljus som består av 100% återvunnen ljusmassa. De olika färgerna på ljusen symboliserar en hjälporganisation där 20% av varje sålt ljus går till en hjälporganisation.

”UF Nobelfest har vi förhoppningar på ska komma att vara ett genomgående årligt event där elever ifrån hela regionen och varje aktiv UF-skola ska vara representerade. Vilken fantastisk möjlighet att möta andra skolor, i ett så tidigt stadie i sitt UF-företag”, säger Marija Radulovic, projektledare på Ung Företagsamhet.

Klicka här för att läsa Smålänningens reportage om eventet!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.