Hem / Nyheter & Event / Kronoberg / Women Of Rock UF
Women of Rock UF

Women Of Rock UF

”Tiden går snabbt när man har roligt och det är redan dags för den sista upplagan av Månadens UF-företag. Stort grattis till Women of Rock UF som har blivit utvalda till detta!”

Women of Rock UF består av Elise Eklund (VD), Amanda Erös Wassenius (ekonomi), Filip Ingemansson (personal) och Gabriella Gardetoft (administratör). Eleverna går i årskurs 3 på Academy of Music & Business i Tingsryd och driver UF-företaget som sitt gymnasiearbete.

Affärsidén är att framföra konserter som lyfter fram kvinnliga rockartister i en mansdominerad bransch. Konserterna har de jobbat med under hela året och det är den 6 och 7 maj som allt ska visas upp. Att musik är detta härliga gängs passion är det inga tvivel om. Det finns en oerhört stor kunskap hos eleverna om branschen och att få fram sitt budskap brinner de verkligen för. Under konserterna kommer publiken få lyssna på 16 låtar av bland annat Dorothy, Halestorm, The Pretty Reckless och VUKOVI.

För att kunna genomföra två konserter med allt vad det innebär, ingår det hela 14 personer i teamet. Detta är elever från övriga årskurser på skolan som också har en enorm talang inom musik och som företaget hyr in som personal. ”När man är så här många i gänget är det superviktigt med bra kommunikation och framförallt samarbete” förklarar Filip. Detta konstaterande har genomsyrat Women of Rock UF under året och det är något eleverna verkligen ska ha cred för. Att planera, utveckla och genomföra projekt som dessa är otroligt tidskrävande och att sätta teamet först är avgörande för slutresultatet.

När Elise får svara på frågan om det är nervöst nu när allt ska klaffa, kommer ett nervöst leende fram. ”Det är dessa två konserter som vi har slitit för under hela året och egentligen redan betydligt tidigare än så. Vi har haft denna vision ända sedan vi började på skolan 2019 och att det nu inom en vecka är dags känns spännande, overkligt och såklart pirrigt”. Kvartetten nämner flertalet gånger att det kräver mer än vad gemene man tror att anordna och framföra en konsert. Det är alltifrån lampor på scen, marknadsföring av tillställningarna och snacks till själva tillfället som ska fixas. Trots dessa insikter är jag helt övertygad om att konserterna inte kan bli annat än magiska.

Tycker du om Rock, vill lyssna på ett grymt band, grymma sångare och har vägarna förbi AMB i Tingsryd den 6 eller 7 maj? Köp biljetter till Women of Rock UF:s konsert. Har du inte vägarna förbi AMB – se till att få det!!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.