Hem / Nyheter & Event / Norrbotten / UF alumni Summer Weekend lockade över 60 unga entreprenörer till Norrbotten

UF alumni Summer Weekend lockade över 60 unga entreprenörer till Norrbotten

​​​​​​​Inspirerande föreläsningar, workshops, casetävlingar och nätverkande. UF alumni Summer Weekend i Norrbotten blev lyckat.

Schemat var fullspäckat när cirka 60 UF-alumner samlades i helgen för inspirerande dagar om möjligheterna i region Norrbotten. Det bjöds bland annat på företagsbesök, föreläsningar om den gröna omställningen men också om mjuka värden kopplat till entreprenörskap, casetävlingar och en galamiddag. Höjdpunkterna är många när My Bergström, projektledare i Ung Företagsamhet Norrbotten ska summera helgen.

- Det är svårt att välja. Men finalen, där Bastard Burgers grundare och vd Simon Wanler kom, bjöd på hamburgare, och berättade om deras företagsresa från ett hak i Luleå till 80 restauranger över hela Sverige var väldigt uppskattat och intressant. På lördagen fick alla också ha en workshop på temat vision och passion, där alla fick jobba med sin egna vision för framtiden. Det kändes som alumni i ett nötskal. Sedan var det väldigt uppskattat av många att få träffas, nätverka och byta erfarenheter, säger My Bergström.

- Det känns som att alla var glada och nöjda. Vi hade en väldigt fin helg, nästan lite bättre än förväntat, där programmet genomsyrades av UF alumnis tre ledord, personlig utveckling, kontaktnät och entreprenörskap.

Uppslutningen och engagemanget från region, kommun och näringslivet var också stor. Bland annat så invigningstalade landshövdingen Lotta Finstorp (m), lokala entreprenörer föreläste och stod för casetävlingarna och Meta och Sparbanken Nord var partners till eventet.

- Vi har fått fint gehör från näringslivet, som har velat välkomna det här gänget till Norrbotten. Sedan var även andra aktörer på plats och lyssnade under helgen. Sammanfattningsvis var det ett väldigt lyckat event, säger My Bergström.

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.