Hem / Nyheter & Event / Skåne / Bekanta dig med konceptet Skolhackathon

Bekanta dig med konceptet Skolhackathon

Är du mellanstadielärare i Skåne? Missa inte chansen att ge dina elever årets roligaste skoluppgift. För första gången kommer nu det omtycka projektet Skolhackathon i Minecraft till Skåne. Anmälan är öppen mellan den 14 augusti och 29 september 2023, så lägg in datumen i din kalender så du inte missar att anmäla er.

Skolhackathon riktar sig till årskurs 4-6 och är ett spännande koncept där eleverna får känna delaktighet i samhällsfrågor och samtidigt lära sig mer om innovation, demokrati och entreprenörskap. Arbetet startar med att jobba med Ung Företagsamhets läromedel Vårt Samhälle, där eleverna utgår från vad som ingår i ett samhälle. Därefter börjar processen med att bygga och skissa fram sin prototyp, och slutligen går eleverna in i Minecraft, för att bygga upp det samhälle som de skapat.

Hör läraren Andre berätta hur det var att jobba med Skolhackaton.

 

En förutsättning för att kunna arbeta med Minecraft Education Edition som verktyg är att skolan har tillgång till Microsoft 365 licenser. Är du osäker på hur det ser ut på din skola? Ladda ned vår guide som du hittar på Skolhackathon-sidan nedan och kolla med IT-ansvarig på din skola eller med kommunen du jobbar i. 

Detta är ett samarbete mellan Ung Företagsamhet Skåne, Malmö Museer och Vattenhallen Science Centers.

Läs mer om Skolhackathon här
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.