Hem / Nyheter & Event / Skåne / Boka in Framtidskoll för ÅK 9 hösten 2024

Boka in Framtidskoll för ÅK 9 hösten 2024

Vill du ge dina elever ännu bättre förutsättningar för att fatta kloka beslut inför framtiden? Framtidskoll är ett koncept som Ung Företagsamhet Skåne genomför i samarbete med Swedbank och Sparbanken Skåne, där vi åker ut och inspirerar åk 9 elever. Vår ambition är att ge eleverna bättre kunskap och förutsättningar kring entreprenörskap, privatekonomi, gymnasieval, olika jobb och yrken. 

Framtidskoll genomförs bäst i aulasittning. Antingen på en skola eller en annan större samlingsplats i kommunen där vi har möjlighet att samla flera skolor samtidigt. Framtidskoll bygger på ett upplägg med mycket energi: en blandning av föreläsning från scen och moment där eleverna får vara delaktiga. 

Vi är såklart måna av att sy ihop ett bra upplägg som passar er. Vi bokar gärna in Framtidskoll i samband med andra aktiviteter som t.ex framtidsdagar på skolan.

Läs mer om upplägget och innehållet för Framtidskoll nedan. Vill ni boka Framtidskoll för era åk 9 för hösten 2024? Kontakta: jesper.adolfsson@ungforetagsamhet.se

Exempel på program för Framtidskoll (tid ca 2h-2,5 h): 

Välkomna till dagen!
Jobbkoll - Personer från lokala näringslivet
Ung Ekonomi - Swedbank
Bensträckare
Se dina möjligheter- skolinspiratör från UF

Valbart; besök från gymnasieskola i kommunen. 

*Tider kan variera och justeras utifrån önskemål

Jobbkoll

Här får eleverna lyssna på och ställa frågor till personer som kommer från det lokala näringslivet i kommunen.  Gästerna berättar hur deras tankar gick under deras gymnasieval, vilka andra erfarenheter de har och varför resan till deras yrke idag sett ut som den gjort. (30 min)

Framtidskoll Skåne - Jobbkoll panel

Ung Ekonomi

Eleverna får också en djupare förståelse för vardagsekonomin och vikten av att ta hand om och spara sina pengar. Vill man en dag ta körkort, flytta hemifrån, starta eget företag eller åka på en resa så gäller det att kunna spara och hushålla med sina pengar. I detta pass kommer Swedbank eller Sparbanken Skåne med sina bästa tips på hur man kan spara sina pengar, göra en enkel budget och hur man kan skydda sig från bedrägerier. (30 min)

Framtidskoll Skåne - Swedbank Sofia klippt liggandes

Se dina möjligheter

I en värld som ständigt förändras är det viktigt att rusta ungdomarna med kunskap och inspiration för framtiden. Det handlar om självkännedom; att få koll på sina egna förmågor och drivkrafter. Det handlar också att förstå världen ur ett större perspektiv; var behövs mitt bidrag? Och såklart; att förmedla tilltro och att ungdomarna kan - om dem vill. Föreläsningen bygger på temat "entreprenörskap" och hur vi alla kan använda dess verktyg för att skapa det vi tror på. En skolinspiratör från Ung Företagsamhet berättar sin resa, från gymnasievalet i högstadiet till studenten. 30 min)

Framtidskoll Skåne - Entreprenörskap klippt liggande
Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.