Hem / Nyheter & Event / Skaraborg / Skaraborgs första Skolhackathon i Minecraft avgjort!
Vinnarteamet i Skolhackathon i Minecraft 2022. Foto: Christoffer Mattsson

Skaraborgs första Skolhackathon i Minecraft avgjort!

Nu är Skaraborgs första Skolhackathon i Minecraft avgjort! 10 skolklasser i årskurs 5 från Götene, Lidköping och Skövde har under hösten brainstormat, byggt prototyper och programmerat sina drömsamhällen i Minecraft och efter den regionala finalen stod det klart att årskurs 5 från Källby Gård tog hem vinsten!

Måndagen 21 november var det dags för den digitala regionfinalen, där en klasserna fick möta Skaraborgs jury, bestående av Jennie Brusk från Science Park Skövde, Eva-Lena Skalstad som driver Miljökompetens i Västsverige och Mia Davenil från Swedbank.

Det var mycket nerver i det digitala väntrummet, men en efter en skickades grupperna in till juryn där de fick presentera sina idéer för det framtida hållbara samhället sett genom urbaniseringens glasögon. Juryn var mycket tagna av elevernas presentationer. 
"Vi var så imponerade av alla er 10" sa Eva-Lena Skalstad som förde juryns talan vid prisutdelningen. 
"Vi ser verkligen fram emot framtiden, där ni i verkligheten ska bygga samhällen som ni vill leva i - det kommer bli jättebra!"

Eleverna i årskurs 5 på Källby gård fick sedan ladda om inför den nationella finalen 6 december, där de fick möta skolor från Dalarna, Gotland, Stockholm, Västernorrland, Norrbotten och Västerbotten. Där blev det dock ingen vinst för Skaraborg, utan pokalen gick till Norrbotten!

Klicka här för mer info, bilder mm!

Foto: Christoffer Mattsson, en av klassens lärare

Skaraborgs Skolhackathon i Minecraft 2022 arrangerades av UF och Dalénium med stöd av Swedbank.
Skaraborgs Skolhackathon i Minecraft 2022 arrangerades av UF och Dalénium med stöd av Swedbank.

 

Läs mer!

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.