Hem / Nyheter & Event / Södermanland / Intervju med UF alumnen Matilda Wallin
Matilda intervju hemsida

Intervju med UF alumnen Matilda Wallin

Som vi för några veckor sedan presenterade på vår Instagram, har vi en ny styrgruppsrepresentant för UF alumni Södermanland. Matilda drev UF-företag förra året och ska, tillsammans med oss på UF-kontoret, vara med och utveckla ett givande och inspirerande alumninätverk inom regionen. Vi har intervjuat Matilda för att ni ska få lära känne henne lite bättre. 

När drev du UF, vad hette ditt UF-företag och vad gjorde ni?
Jag och mina två kompisar Elin och Oscar drev Silly UF under förra läsåret när vi gick i trean. Vår affärsidé var att ersätta de traditionella engångsplastpåsar med återanvändbara och multifunktionella silikonpåsar. Vi fokuserade mycket på sociala medier och vår grafiska design med tanke på Corona. Vi deltog också i tävlingar som företagspitchen!

silly

Silly UFs produkt

Du är styrgruppsrepresentant för UF alumni i Södermanland, vad innebär det?
Som representant för Södermanland får jag vara med och styra event och se vad som händer bakom kulisserna. Dessutom är jag med och planerar kommande event och får samtidigt vara ansiktet utåt för Södermanland, vilket är en stor ära! Mitt främsta mål som styrgruppsrepresentant är att dela med mig av vilka möjligheter man får som UF-alumn.

Varför engagerar du dig i UF alumni?
Den största anledningen är alla möjligheter man får ta del av. Som UF alumn får tillgång till ett stort nätverk, delta på fartfyllda event och uppleva en stor gemenskap. Jag tror att mitt intresse grundar sig i att jag är nyfiken och alltid är ute efter en utmaning!

Varför tycker du man ska gå med i UF alumni?
Varför jag valde att bli en del av UF alumni var för gemenskapen, chansen att skapa framtida kontakter och möta likasinnade personer. Man får också chansen att växa som person och entreprenör genom att delta på föreläsningar och nätverksträffar. Om inte annat är det en oerhört rolig erfarenhet där man får träffa nya människor och utbyta tankar och idéer. 

Vad är ditt bästa tips till de som ska driva UF-företag i år?
Mitt bästa tips är att lita på din magkänsla och våga prova på det du tycker läskigt. Våga göra misstag för det är nu ni har tillgång till det bästa hjälpmedlet, lärarna. Det är nu ni kan ta lärdomar av det som går snett och dessutom få hjälp med det ni inte förstår, så våga testa era egna vingar!

Vilket är UF alumni nästa event och varför ska man komma?
Nästa event är UF alumni Uppsalas Innovation som kommer äga rum i november, anmäl ditt intresse till det eventet, eller samtliga event under årets gång för den delen, här. Jag hoppas vi ses där! 

 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.