Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Arbetsmarknaden för unga i fokus på UF alumnis glöggmingel

Arbetsmarknaden för unga i fokus på UF alumnis glöggmingel

Samtal om trender på arbetsmarknaden, lansering av UF alumnis nya jobbsökningsplattform, regional final av Alumninästet och nätverkande. Det var ett späckat schema när UF alumnis bjöd in UF-alumner och partners till Ung Företagsamhet på det årliga glöggminglet.

Temat för glöggminglet var arbetsmarknad och från scenen bjöd först Mikael Jansson, vd på Manpowergroup, på sina erfareneter och trendspaningar samt svarade på publikens frågor. Bland annat berättade han att arbetstagares prioritering av vikten av balans mellan arbetsliv och privatliv har eskalerat de senaste åren och att det blir allt viktigare för arbetsgivare att tydligt visa vad företaget står för, sitt syfte, då många arbetstagare vill arbeta för något mer än bara själva jobbet. Största förändringen framöver på arbetsmarknaden stavas fortsatt digitalisering menade Mikael Jansson.

- Det behöver inte bara vara AI. Digitaliseringen har pågått en längre tid men det som händer nu är att det går snabbare och snabbare. Det som är intressant i digitaliseringsarbetet är att vi ser att de företag som är mest i framkant när det gäller utvecklingen där, det är också de som anställer mest personal. Det finns alltså ingen motsättning här, sa han från scenen.

En nyhet som också presenterades var att en ny jobbskningsplattform, UF alumni jobb, har lanserats. Den finns tillgänglig i inloggat läge på Ung Företagsamhets sajt för alla medlemmar i UF alumni.

Ung Företagsamhet uf alumni

På scenen tog sedan UF-alumnerna Taufeeq Saleh och Martina Mähl som också nischat in sig inom bemanning och rekrytering på plats och berättade om sina erfarenheter och svarade på frågor. Vinnare av region Östs final av Alumninästet, som avgjordes med tre finalptichar från scenen, blev Politikkampen UF vann för sin affärsidé om ett kortspel som ska få folk att rösta utifrån sina värderingar.

Carola Lemne, styrelsordförande för Ung Företagsamhet Sverige, fick sedan avsluta scenprogrammet med att bland annat ge sina tips till UF-alumnerna inför deras fortsatta entreprenörsresa innan det blev dags för mingel med glögg och lussebulle.

Moderator: Negin Azimi, nationell alumniansvarig. 

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.