Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Årets vinnare av UF till AB-stipendiet

Årets vinnare av UF till AB-stipendiet

Under onsdagens digitala alumnievent offentliggjordes årets vinnare av UF till AB-stipendiet. Stort grattis till Ida Johansson från Turn Consulting som är årets stipendiat!

Värd för årets UF till AB-stipendium var Triton. Kristian Jakobsen från Triton satt både i juryn och presenterade årets stipendiat, Ida Johansson. Kristian berättade att det var oerhört tuff konkurrens bland finalistbidragen och att det var svårt att bestämma sig för en vinnare, men Ida och Turn Consulting utmärkte sig lite extra i år. Juryns motivering var att Idas idé både är innovativ, den löser ett tydligt problem på ett bra sätt och har dessutom etnicitet, kön och jämlikhet i fokus. Idén är dessutom automatiserad och skalbar. Inte bara idén utmärkte sig, utan även Ida som juryn uppfattade som oerhört motiverad.

Ida Johansson är 19-åringen från Älvsborg som drev UF-företaget WorkConnect UF 2018/19 som är grunden till det Turn Consulting är idag.

Ida, hur känns det att du är årets stipendiat av UF till AB-stipendiet? Vad var din reaktion när du fick veta?
Det känns helt fantastiskt! Jag blev otroligt chockad och hade verkligen inte förväntat mig en vinst om man ser till årets konkurrens. 

Hur kommer stipendiet hjälpa Turn Consulting i er fortsatta utveckling?
Stipendiet ger oss en fortsatt möjlighet att växa i den takt som vi gör och ger oss en extra boost in i 2021. 

Vad är nästa steg för Turn Consulting?
Nu är det bara för oss att fortsätta gasa genom att expandera teamet samt vår geografiska räckvidd med målet som att steg för steg revolutionera och digitalisera rekryteringsbranschen. 

Info om Turn Consulting
Turn Consulting AB har startat upp en rekryteringsplattform som ger alla studerande samma möjlighet till att komma in i arbetslivet samt förenklar rekrytering av extraarbetare. De arbetssökande lämnar varken in ett personligt brev eller CV i sin ansökan utan genomför istället en helt unik personlighetsanalys framtagen tillsammans med forskare på Göteborgs Universitet

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.