Hem / Nyheter & Event / Ung Företagsamhet Sverige / Bli rådgivare idag

Bli rådgivare idag

Vill du göra skillnad för unga företagare? Då ska du bli rådgivare åt ett UF-företag.

Att vara rådgivare innebär att stötta ett UF-företag under läsårets gång, från uppstarten till avvecklingen. Ni har möten, digitala såväl som fysiska när det är lämpligt, där du kan ge råd och vägledning till UF-företaget inom olika områden. Det kan vara att skapa förståelse för funktioner och roller i företaget, att förmedla kunskap och kontakter eller att följa den ekonomiska utvecklingen. Men det kan också handla om att peppa på vägen.

Som rådgivare gör du en viktig insats för unga i hela landet – genom din expertis och handledning hjälper du ett UF-företag att navigera genom företagandets faser. Många rådgivare har efteråt uttryck hur roligt och utvecklande det är, och vi har många rådgivare som återkommer i sin roll varje år. Hela 94 procent som säger att de kan rekommendera sina vänner att vara rådgivare.

För att bli rådgivare åt ett UF-företag finns inga formella krav, du får gärna ha erfarenhet av företagande och/eller din bransch. Det viktiga är att du har tid och möjlighet att guida ett UF-företag under ett år och ett engagemang och vilja att hjälpa unga att upptäcka sin företagsamhet och sitt entreprenörskapAlla våra UF-företag är olika och har olika behov. Tillsammans hittar ni ett sätt som fungerar för er.

Tack för att du är med och gör skillnad.

Intresseanmäl dig här

FLER NYHETER

Oavsett om du är lärare, elev eller förälder så finns vi här för att hjälpa dig. Ställ en fråga så hör vi av oss så snart som möjligt.